Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Izdota Tobiasa Hilla grāmata "Akmeņus mīlot"

EasyGet.lv, 08.01.2013. 13:37

Apgādā "Kontinents" nākusi klajā britu autora Tobiasa Hilla grāmata "Akmeņus mīlot". Vēsture vēl nekad nav bijusi tik aizraujoša, tik tuva un saprotama kā smalkiem estētiem, tā vienkārši skaistu lietu mīļotājiem.

Tobiass Hills – svaiga balss literatūrā – talantīgs stāstnieks īpaši dzīvi ataino dārgakmeņu fascinējošos likteņus. Vēsturiskus faktus izveicīgi kombinējot ar strauju sižetu un nerimstošu intrigu, autors padara romānu izsmalcinātu, – tas vienlaikus izaicina un izglīto.

Lielbritānijas autors Tobiass Hills publicējis trīs apbalvotus dzejas krājumus, tostarp saņēmis prestižo daiļliteratūras PEN/Macmillan Award balvu.

Kopš seniem laikiem dārglietas ir cieši saistītas ar pasaules bagātajiem un varenajiem. Karalienes Elizabetes I rotaslieta – Trīs brāļu piespraude, kuras dārgakmeņu apjoms un vērtība pārsteidz ikvienu senlietu kolekcionāru, savieno vairāku cilvēku likteņus neticamā rēbusā.

Aptverot divus kontinentus un sešas valstis, stāsts seko trim ļoti dažādiem cilvēkiem, kurus vieno kopīgs mērķis un kaislība uz leģendārajiem akmeņiem.

Meistarīgi pretstatījumi, pievilcīgas vēsturiskas detaļas un eksotiski ceļojumi izcilajā stāstā par leģendāriem dārgakmeņiem. Hills vislabākajā iespējamā veidā iepludina vēsturi mūsdienās.
Publishers Weekly

No angļu valodas tulkojusi Dina Kārkliņa, vāka dizains – Arturs Zariņš, 464 lpp.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV