Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgā notiks Eiropas deju skolas P.A.R.T.S. priekšatlase

EasyGet.lv, 09.01.2013. 17:29

2. martā Rīgā notiks Eiropas laikmetīgās dejas skola P.A.R.T.S. jauno studentu uzņemšanas konkurss, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Tradicionāli profesionālajā vidē ļoti prestižā starptautiskā skola P.A.R.T.S., kas atrodas Briselē, rīko priekšatlases konkursus vairākās pasaules valstīs, šogad pirmo reizi tā notiks arī Latvijā. Priekšatlase Rīgā notiks deju studijas „Dzirnas" telpās Brīvības ielā 224, korpuss 5. Šī būs vienīgā iespēja kandidēt uz P.A.R.T.S. skolu tuvākajam trīs gadu apmācību ciklam no 2013. – 2016. gadam, jo nākamā uzņemšana notiks tikai 2016. gadā.

P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) ir dibināta 1995. gadā pēc flāmu dejas kompānijas Rosas un Beļģijas Nacionālās Operas La Monnie iniciatīvas un to vada viena no mūsdienu ietekmīgākajām horeogrāfēm, Rosas mākslinieciskā direktore Anne Terēze De Kērsmākere (Anne Terese De Keersmaeker). P.A.R.T.S. ir pazīstama visā pasaulē ar profesionālās izglītības kvalitāti – skola sagatavo tehniski virtuozus dejotājus un progresīvus horeogrāfus, vienlaikus attīstot gan tehniku, gan kritisko domāšanu. P.A.R.T.S. izceļas arī ar ļoti konkrētu estētiku, jo šī skola, pirmām kārtām, ir māksliniecisks projekts, kas balstīts Kērsmākeres bagātīgajā radošajā pieredzē.

P.A.R.T.S. izceļas arī ar ļoti spēcīgu un daudzveidīgu pasniedzēju sastāvu, kuru veido atzīti horeogrāfi un teorētiķi no visas pasaules, un ļoti plašām iespējām saviem studentiem. P.A.R.T.S. nereti tiek dēvēta par nākotnes laboratoriju un, lai arī skolas vadītāja Kērsmākere atzīst, ka „mākslu nevar iemācīt", P.A.R.T.S. skola nepašaubāmi sniedz šobrīd unikālu laikmetīgās dejas izglītību un paver plašas iespējas starptautiskai mākslinieciskai karjerai. Tās absolventu sarakstā ir daudzi vadoši laikmetīgās dejas mākslinieki. Šo iemeslu dēļ P.A.R.T.S. ir arī viena no visiekārojamākajām dejas skolām Eiropā un par iespēju te studēt sacenšas jauni dejotāji no visas pasaules.

P.A.R.T.S. priekšatlasē Rīgā ir aicināti piedalīties 18 – 23 gadus veci jaunieši (vecuma robeža attiecas uz 2013. gada 31. decembri) ar vidusskolas diplomu studiju sākšanās brīdī 2013. gada septembrī un angļu valodas zināšanām (P.A.R.T.S. skolā studijas notiek angļu valodā). Tā kā P.A.R.T.S. uzņem jaunos talantus no visas pasaules, priekšatlases konkursa laikā tiek izvēlēti kandidāti finālkonkursam, kas notiks 2013. gada maijā Briselē. Abu konkursu rezultātā skolā tiks uzņemti 50 studenti. Visa nepieciešamā informācija atrodama P.A.R.T.S. mājas lapā: www.parts.be

PARTS priekšatlases konkurss Rīgā ir viens no nedaudzajiem reģionā (tuvākie ir Helsinkos un Stokholmā) un vienīgais Baltijā. Ņemot vērā P.A.R.T.S. skolas lielo starptautisko popularitāti, paredzams, ka uz konkursu ieradīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no vairākām kaimiņvalstīm. P.A.R.T.S. konkursa rīkošana Rīgā apliecina šīs prestižās skolas interesi par mūsu reģiona dejotājiem, ko noteikti ir veicinājusi pirmā latviešu studenta uzņemšana P.A.R.T.S. skolā - kopš 2010. gada tur mācās LKA Mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļas absolvents Krišjānis Sants.

PARTS priekšatlasi Rīgā rīko P.A.R.T.S. skola sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu un deju studiju „Dzirnas".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV