Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Jauno antropologu lekciju ciklā - pulksteņa pagriešanas noslēpumi

EasyGet.lv, 11.01.2013. 09:52

Jauno antropologu lekciju cikls „Bērzu sula" sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību trešdien, 16. janvārī, plkst. 19.00 kinoteātrī Kino Bize piedāvā sociālās antropoloģijas maģistra Andra Saulīša pētījuma prezentāciju, pēc kuras klausītājiem būs iespēja dzirdēt Dr. Vjačeslava Kaščejeva komentāru un izvērst plašāku diskusiju par pētītajiem jautājumiem.
Jauno antropologu lekciju ciklā - pulksteņa pagriešanas noslēpumi

Kā aizsākās kustība par vasaras laika maiņu un kāpēc šis eksperiments tika ieviests dzīvē 1. Pasaules kara laikā? Un kāpēc to atstāja spēkā 2007. gadā Eiropas Savienības līmenī un Latvija to atbalstīja - kaut gan aptaujās iedzīvotāji pauda noraidošu attieksmi? Andris Saulītis arhīva materiālus par vasaras laika ieviešanu pētījis mazāk kā vēstures dokumentus, bet vairāk kā sociālās izpratnes liecības. Viņu interesē vienkāršs jautājums - kā gan vispār iespējams „pagriezt" pulksteni? Var - pateicoties fizikai, kura mūs nodrošinājusi ar Anrī Puankarē konvencijām un Alberta Einšteina relativitāti. Tās ietekmē lielā mērā nosaka mūsu laika uztveri un ilustrē sociālo un eksakto zinātņu sadarbību.

Pēc A. Saulīša uzstāšanās prezentāciju komentēs Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Teorētiskās fizikas katedras lektors Dr. Vjačeslavs Kaščejevs.

A. Saulītis 2010. gadā absolvēja Rīgas Stradiņa universitātes Sociālās antropoloģijas maģistra programmu. Šobrīd kā Fulbraita stipendiāts papildina zināšanas Ņujorkā, Sociālās antropoloģijas studiju programmā New School for Social Research universitātē.

Ieejas maksa uz atvērto lekciju ciklu ir 3 Ls, jauniešiem un senioriem – 2,5 Ls. Biļetes katru dienu var iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā no plkst. 16:00 līdz 21:00. Lekcijas norises vieta: Kino Bize, Skolas iela 15, Rīga. Vairāk - www.kinobize.lv

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV