Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Notiks 6. Starptautiskā Ģikšu danču nakts

EasyGet.lv, 14.01.2013. 10:25

No 19. janvāra 20.00 līdz 20. janvāra 6.00 Amatas novada Ģikšu kultūras namā notiks 6. Starptautiskā Ģikšu danču nakts, uz kuru aicināts ikviens dancot un muzicēt gribētājs no visas Latvijas un pasaules.

Jau sesto reizi Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs „KasTe" aicina uz Starptautisko Ģikšu danču nakti, kas ik gadu pulcē vairākus simtus dancotgribētāju un apmēram simts muzikantu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Arī šogad varēs izspēlēt un izdejot tradicionālās latviešu, igauņu, lietuviešu, krievu, baltkrievu, ungāru, franču, poļu un citu tautu dejas, tādas, kādas dejotas, sākot no 17. gadsimta sākuma līdz 20. gs. 30. gadu balles dejām.

Šogad Ģikšu danču naktī piedalīsies sekojoši pārstāvji:
Latvija - Rīgas danču klubs /Rīga/, „Putni" /Lēdurga/ „Tals' Trimiš /Talsi/, „Ore" /Amatas novads/, „Sudmaliņas" /Valka/, Folkloras deju kopa „Dandari" /Rīga/, Danču mūzikas grupa „Trejdeviņi" /Rīga/, Etnomuzikologi /Rīga/,
Igaunija - Tartu danču klubs, folkmūzikas grupa Tuustarid, Dienvidigaunijas muzikantu grupa Põrguorelid,
Lietuva – Viļnas tradicionālo deju kluba muzikanti „ByTikZyz", Klaipēdas danču klubs, Folkloras grupa „Knituva",
Polija – muzikanti no grupas „Prusinowski trio" – spēlēs poļu oberekus.

Pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt maiņas apavus, ūdeni, groziņu – ja gribēsi uzkost! Tēja būs. Muzikantiem ieeja bez maksas, dancotājiem ieeja par ziedojumiem.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla Fonds, Amatas novada dome, organizē Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs „KasTe".

Papildus informācija par Ģikšu danču nakti, norisi un dalībniekiem: Inese Roze - Tradicionālās kultūras iniciatīvu centra „KasTe" vadītāja, Ģikšu danču nakts organizatore, tālr.: 29199870, e-pasts: tkic_kaste@inbox.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV