Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgā lekciju lasīs viens no desmitgades labākajiem britu radošajiem direktoriem Marks Veits

EasyGet.lv, 18.01.2013. 09:33

Piektdien, 25. janvārī, pēc Latvian Art Directors Club (LADC) uzaicinājuma Rīgā lekciju lasīs Lielbritānijas reklāmas aģentūras Mother radošais direktors un viens no tās dibinātājiem – Marks Veits (Mark Waites). Lekcija „The Restrictions" notiks plkst. 17.00 konferenču centrā Citadele (Republikas laukumā 2a). Iepriekš piesakoties, lekciju iespējams apmeklēt gan LADC biedriem, gan citiem interesentiem. 
Rīgā lekciju lasīs viens no desmitgades labākajiem britu radošajiem direktoriem Marks Veits

Marks Veits ir dzimis un audzis Anglijas pilsētā Līdsā. Reklāmā darbojas jau daudzus gadus. 1996.gadā Londonā viņš kopā ar trīs draugiem nodibināja reklāmas aģentūru Mother, kas šobrīd ir lielākā neatkarīgā reklāmas aģentūra Lielbritānijā ar pārstāvniecībām Ņujorkā un Buenosairesā. Viņu filozofija, dibinot aģentūru, bija „To make great work, have fun and make money", kas nav mainījusies līdz šai dienai. Marks Veits un Mother ir pazīstami ar spilgtām un idejiski revolucionārām reklāmām, aģentūras klientu vidū ir tādi pasaulē zināmi zīmoli kā Coca Cola, Stella Artois, Beck's, Boots, IKEA, COI, PG Tips, Pot Noodle, Amnesty International, HTC, Nextel, Acer u.c

Mother balvu un titulu klāsts par paveikto reklāmas nozarē ir iespaidīgs. Žurnāls Campaign trīs reizes atzinis Mother par gada labāko reklāmas aģentūru, 2009. gadā tai piešķirot desmitgades labākās aģentūras titulu. Arī British Television to trīs reizes iecēlis gada labākās aģentūras godā. Ņemot vērā aģentūras finanšu rādītājus, 2005. gadā Marketing Services Financial Intelligence atzina Mother par Apvienotās Karalistes vislabāk vadīto uzņēmumu mārketinga un reklāmas nozarē. Savukārt 2009. gadā Creativity Magazine aģentūras Ņujorkas pārstāvniecību atzina par Gada labāko reklāmas aģentūru, turpretim Ad Latina aģentūras Mother Buenosairesas filiāli nosauca par vienu no gada izcilākajām reklāmas aģentūrām Latīņamerikā.

Savukārt pats Marks Veits 2008. gadā British Television reklāmas festivālā saņēma balvu par izcilu ieguldījumu nozarē, bet 2009. gadā Veitu un viņa radošo partneri Robertu Sesillu (Robert Sacille) žurnāls Campaign atzina par desmitgades labākajiem radošajiem direktoriem. Veits ieguvis arī prestižo Emmy balvu par MTV demonstrēto kampaņu pret HIV. Divus gadus viņš ir bijis Ņujorkas ANDY Awards festivāla Reklāmas kluba goda priekšsēdētājs.

Marks Veits pierādījis sevi ne tikai reklāmas biznesā, bet arī filmu nozarē. 2003. gadā viņš pēc paša veidotā scenārija režisējis īsfilmu „72 Faced Liar", kura, piedaloties vairāk nekā 60 filmu festivālos, guvusi plašu pasaules atzinību. Filma sešas reizes plūkusi uzvaras laurus dažādos festivālos īsfilmu kategorijās.

Lekcija „The Restrictions" notiks angļu valodā. Dalība LADC biedriem un partneriem – bez maksas, privātpersonām – Ls 24, juridiskajām personām – Ls 60 (PVN iekļauts cenā). Par dalību lekcijā lūgums sazināties ar Aneti Franku – tālr. 26708810, e-pasts: anete@ladc.lv. Lekcija tiek organizēta sadarbībā ar Britu padomi.

Foto: Marks Veits. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV