Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LNMM galvenā ēka apmeklētājiem atvērta līdz 11. februārim

EasyGet.lv, 22.01.2013. 17:36

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā publiskā darbība tiks pārtraukta 12. februāri saistībā ar rekonstrukcijas darbu uzsākšanu. Pēdējā diena, kad muzeja ekspozīcijas būs atvērtas apmeklētājiem, ir 11. februāris. Tuvāko nedēļu laikā muzejs sāks mākslas darbu pakošanu un pārvešanu uz pagaidu glabātuvēm, kā arī pilnīgu ēkas atbrīvošanu.
LNMM galvenā ēka apmeklētājiem atvērta līdz 11. februārim

Līdz 11. februārim tiek pagarināta latviešu glezniecības klasiķa, vecmeistara Ģederta Eliasa darbu izstāde „Ģederts Eliass (1887–1975). Gleznas" muzeja Baltajā zālē, savukārt Mazajā zālē skatāma LNMM galvenās ēkas restaurācijas rekonstrukcijas un jaunbūves projekta izstāde.

Kopš Latvijas Nacionālā mākslas muzeja vēsturiskās ēkas atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī līdz 2012. gada 31. decembrim muzeju ir apmeklējuši apmēram 10 miljoni skatītāju. Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – LNMM galvenā ēka – bez kapitālā remonta ir kalpojusi jau 107 gadus.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas restaurācijas, rekonstrukcijas un jaunas būvniecības darbu veikšanai no ES struktūrfondu līdzekļiem piešķirti 8 miljoni latu. Savukārt ar SIA „RE&RE" parakstīts līgums par muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un paplašināšanas darbu veikšanu 24 miljonu latu apmērā. Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015. gada vidū.

Atgādinām, ka 2010. gada 25. maijā Rīgas domes Īpašuma departamenta izsludinātajā starptautiskajā metu konkursā „Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 10a rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrāde" žūrijas komisija par labāko vienbalsīgi atzina Lietuvas arhitektu biroja „Processoffice" radīto metu ar devīzi „VV 903". Projekta ietvaros tiks modernizēta tuvu avārijas stāvoklim esošā ēka, kā arī risināti telpu trūkuma jautājumi.

LNMM aicina visus mākslas draugus apmeklēt muzeja pastāvīgo ekspozīciju, kas pašreizējā veidolā skatāma pēdējās nedēļas.

Foto: LNMM pastāvīgās ekspozīcijas. Foto (c) Mārtiņš Blumbergs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV