Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Jauns lekciju kurss par jaunāko literatūru

EasyGet.lv, 23.01.2013. 14:21

Kas ir "apliteratūra"? Kā mūsdienu latviešu autoru tekstus var interpretē saturiskā un žanriskā kontekstā? 1. februārī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mācību centrā notiks lekcija "Jaunākā literatūra pieaugušo auditorijai".

Jautājumus par to, kāda ir jaunākā latviešu literatūra, kādi ir mūsdienu svarīgākie literatūras popularizēšanas veidi, par literārajām balvām, konkursiem, teksta pastāvēšanas formām, rakstniecības statusu sabiedrībā, par literatūras jaunumiem, kā arī literatūras apskats kopējā sociokultūras procesā, skaidros Latvijas zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle literatūrzinātnē Maija Burima.

Aicināts ikviens lasītājs vai bibliotekārs, kam ir svarīgi un aktuāli zināt kopskatu par latviešu literatūru, piedalīties lekcijā, kur aplūkotās tēmas būs:
• jaunākās latviešu literatūras autori, teksti;
• rakstniecības reprezentācijas veidi;
• literatūras tēmu motīvi;
• tēlu unikalitāte;
• tēlu tipoloģija;
• žanru evolūcija, starpžanri un žanru mutācijas izpausmes.

Lekcija "Jaunākā literatūra pieaugušo auditorijai" notiks 1. februārī no 10.30 līdz. 16.00 LNB mācību centrā (Rīgā, Tērbatas ielā 75).
Lekcijas maksa: Ls 18. Pieteikumu saņemšana ilgs līdz 29. janvārim. Pieteikšanās lekcijai notiek elektroniski - http://lnb.lv/lv/pieteikums-profesionalas-pilnveides-kursiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV