Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Top rīdzinieku portreti un pašportreti

EasyGet.lv, 23.01.2013. 15:05

Vēloties ar fotogrāfiju kā līdzekli izveidot laikmetīgu pilsētas dzīves portretu, sācies viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem. Rīdzinieki radošās darbnīcās kopā ar zinošiem fotogrāfiem un ar ISSP skolas studentiem rada paši savus portretus. Darbnīcas notiks visa 2013. gada garumā.
Top rīdzinieku portreti un pašportreti

Pirmā no sešām radošajām darbnīcām notikusi projekta „Laikmetīgi portreti un pašportreti" ietvaros. Projekta autoru mērķis ir ar fotogrāfijas paņēmieniem un līdzekļiem izveidot laikmetīgu pilsētas dzīves portretu. Galvenais medijs ir fotogrāfija, bet to iespējams kombinēt ar citām metodēm – autobiogrāfiskiem tekstiem, zīmējumiem, performanci, komiksiem, utt.

Darbnīcas, kas visa 2013 gada laikā notiks Bolderājā, Purvciemā un Ķengaragā vadīs vietējie un ārvalstu eksperti un mākslinieki. To organizācijā un vadīšanā kā brīvprātīgie tiks iesaistīti arī jaunie fotogrāfijas studenti (no „ISSP Skolas"), sniedzot viņiem pieredzi iedzīvotāju iesaistē mākslas projektos. Savukārt darbnīcu vadīšanā iesaistītie vietējie fotogrāfi radīs arī paši savus autordarbus – rajonu iedzīvotāju portretus, kas papildinās projektu. Tādējādi projektu aktivitātes un darbu prezentācija dažādos netradicionālos veidos ļaus Rīgas iedzīvotājiem un viesiem iepazīt pilsētu tās iedzīvotāju acīm.

„Pirmajā portretu radošajā darbnīcā kopā ar somu fotogrāfu Vesa Aaltonen viesojāmies Bolderāja Mūzikas un Mākslas skolā, Dienas centrā Ābeļzieds Dzirciemā, un Jauniešu dienas centrā Čiekurs Ķengaragā. Gāja brīnišķīgi, ieguvām ap 45 dažādus un interesantus Rīgas iedzīvotāju pašportretus. Visi dalībnieki ieguva pāris savu pašportretu izdrukas arī līdzņemšanai, lai paliktu, ko atcerēties no šī piedzīvojuma. Senioru dāmas, ar kurām strādājām Ābeļziedā, bija īpaši saviļņotas par procesu un rezultātiem! Fotogrāfs pat saņēma dāvanas – dāmu darinātus rokdarbus," par darbnīcas norisi stāsta Liāna Ivete Beņķe.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV