Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Dirty Deal Teatro jauns izrāžu cikls - "Uztveres mērījumi"

EasyGet.lv, 24.01.2013. 13:37

Dirty Deal Teatro 28. februārī pirmizrādi piedzīvos "Sen jau tā vajadzēja, Zaķi", kas sāks izrāžu ciklu "Uztveres mērījumi", informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne. Februārī arī repertuārā atgriežas Vladislava Nastavševa iestudētā "Mitjas mīlestība" ar Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu.
Dirty Deal Teatro jauns izrāžu cikls - "Uztveres mērījumi"

"Sen jau tā vajadzēja, Zaķi" būs pirmā izrāde, kas top izrāžu ciklā "Uztveres mērījumi". Šī cikla izrādēs mēs cenšamies paplašināt ierasto komunikāciju ar skatītāju jeb mēģināt šķērsot ierastās komunikācijas robežas. Vēl to iespējams var saukt par jaunu formu meklēšanu, bet jebkurā gadījumā tas ir mēģinājums sniegt skatītajam jaunu teātra pieredzi. Izrādes "Sen jau tā vajadzēja, Zaķi" pamatā ir S.Kozlova "Ezītis miglā un citas pasakas" un tā tiks spēlēta ļoti ciešā kontaktā ar skatītājiem. Izrādes radošajā komandā ir režisors Dmitrijs Petrenko, scenogrāfs Artūrs Arnis un tajā spēlēs Anta Aizupe un Mārtiņš Upenieks, kā arī katrā izrādē Zaķa lomā tiks pieaicināts cits pieredzējis skatuves mākslinieks.

18. februārī pēc ilgāka pārtraukuma repertuārā atgriežas Vladislava Nastavševa iestudētā "Mitjas mīlestība", kur spēlē Jurijs Djakonovs un Inese Pudža. Izrādes pamatā ir I. Buņina tāda paša nosaukuma stāsts, kas ir par aktrises greizsirdīgo draugu, kurš tik ļoti pārdzīvo abu šķiršanos, ka savā izmisumā redz Katju visos sastaptajos cilvēkos. Puiša apsēstība noved pie vardarbīgām sekām. Vai juteklīgi kaislīgām ilgām ir identitāte, vai tas ir tikai instinkts, un tā projekcija uz otru personu ir tikai nejaušība? Turklāt šobrīd Vladislavs Nastavševs šo pašu darbu iestudē Gogoļa centrā Maskavā.

17. februārī savukārt notiks biedrības "Darbnīcas" rīkotie lasījumi "36 stundas". Darbnīcām tiks atlasīti divi agustvērtīgākie teksti, kas laikā no 11. līdz 17. februārim (36 stundās), sadarbojoties divās radošajās komandās (dramaturgs, režisors, aktieri), tiks izstrādāti līdz skatuves lasījuma formai. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies režisori Mārtiņš Eihe un Valters Sīlis.

Februārī Dirty Deal Teatro būs iespējams redzēt arī izrādes "Nacionālais attīstības plāns" (izrāžu cikls "Okupē Rīgu"), "Laika jautājums" (izrāžu cikls "Personas kods"), "Cilvēks šinelī" un "Kartupeļēdāji" (abas tapušas projekta TESTS ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri), laikmetīgās dejas izrādi "STUNDAS", izrādi-instalāciju "Lupatas", melodramatisko performanci "Sieviete-Dieviete". Diskusija "Vakara brokastis" notiks 10. februārī, bet jaunās dramaturģijas lasījumi "10min slavas" notiks 27. februārī.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Teātris Dirty Deal Teatro. Foto (c) Kristīne Veinberga 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV