Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs sāk pasākumu ciklu „Vārds Latvijas dizaineriem"

EasyGet.lv, 24.01.2013. 14:26

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) turpina tikšanās ciklu „Vārds Latvijas dizaineriem" ar šī brīža labākajiem dizaineriem arī 2013. gadā - trešdienās plkst. 17.00.

Cikla „Vārds Latvijas dizaineriem" pasākumu mērķis ir informēt un ieinteresēt sabiedrību par dizaina aktualitātēm un iespējām Latvijā, lai veidotu ciešāku saikni un rosinātu viedokļu apmaiņu starp nozares speciālistiem un patērētājiem. Pasākumu programma sagatavota plaša un daudzveidīga. Tā piedāvā tuvāk iepazīt Latvijas dizaina jomas personības, uzklausīt viņu pieredzi un veicināt radošās domas attīstību. Jebkurš stāsts un produkts ir atšķirīgs un unikāls, bet tos vieno atpazīstamība un kvalitāte. Starp pārstāvētajiem zīmoliem jāmin tādi kā „an&angel", „ZNAK", „RIJADA", „Rīgas Krēslu Fabrika", „MÁDARA", „ZoFA", „QooQoo", „ZIB*".

Par vakara viesiem pusgada laikā kļūs vairāk nekā divdesmit Latvijā labi zināmi un novērtēti dizaineri, to skaitā Holgers Elers, Miķelis Baštiks, Aldis Circenis, Jānis Mercs, Liene Drāzniece, Mārtiņš Ratniks, Natālija Jansone, Aļona Bauska, Elīna Dobele, Baiba Linga-Bērziņa, Inga Priedīte un citi. Katra tikšanās reize būs veltīta citai tēmai, fokusējot uzmanību uz vienu noteiktu dizaina virzienu, piemēram, mēbeļu, priekšmetu, grafisko vai modes dizainu. Pēdējais no sešiem 2012. / 2013. gada sezonas pasākumiem būs veltīts jaunajiem dizaineriem.

Katrā pasākumā paredzētas trīs vai četru autoru 20 minūšu garas prezentācijas par savu darbu, papildinot stāstījumu ar foto, video materiālu un dizaina priekšmetu demonstrāciju. Neformālā gaisotnē māksliniekiem tiks dota iespēja atklāt profesionālo pieredzi un radošā procesa aizkulises – no idejas dzimšanas līdz tās realizācijai. Klausītāji ir aicināti paust savu viedokli un piedalīties diskusijā! Kopīgiem spēkiem tiks meklētas atbildes uz jautājumiem:

- Kas ir dizains?
- Kā rodas laba dizaina ideja, kā tā pārtop produktā un nonāk ražošanā, kā veidojas veiksmes stāsts?
- Kā attīstās dizains Latvijā un kāda ir dizaina izglītība?
- Kā padarīt izcilus dizaina risinājumus pieejamus ikvienam vai – kā dizains var padarīt mūsu dzīvi skaistāku un ērtāku?
- Kādi ir lielākie izaicinājumi dizaineriem mūsdienās?

Pasākumi tiks filmēti, video materiāli ar dalībnieku prezentācijām būs apskatāmi muzeja profilā facebook.com/LNMMdmdm. Muzejā tiks izveidots stends, kurā muzeja apmeklētājiem būs pieejama informācija par cikla dalībnieku dizaina produktiem arī ārpus tikšanās norises laika.

Cikls „Vārds Latvijas dizaineriem" paredzēts visplašākajai auditorijai: šīs tikšanās reizes būs ieguvums gan jomas profesionāļiem un dizaina cienītājiem, gan mākslas un dizaina skolu audzēkņiem un studentiem, gan ikvienam interesentam.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV