Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jauno antropologu pētījums par saimnieka un viesa attiecībām Meksikā

EasyGet.lv, 01.02.2013. 08:50

Jauno antropologu atvērtais lekciju cikls „Bērzu sula" trešdien, 6. februārī plkst. 19.00 kinoteātrī Kino Bize piedāvā Vairas Avotas pētījuma prezentāciju „Amerikāņu sapnis Meksikā". Tai sekos urbānistes Evelīnas Ozolas komentārs un plašāka diskusija ar klausītājiem par pētītajiem jautājumiem.
Jauno antropologu pētījums par saimnieka un viesa attiecībām Meksikā

Kā desmitgažu laikā vienkārša Meksikas lauku ainava ezera krastā pārvēršas par amerikāņu un citu ārzemnieku paradīzi. No maza zvejnieku ciemata uz ārzemnieku koloniju, kur nu vienviet sadzīvo paaudžu paaudzēs mītoši meksikāņi, nedēļas nogaļu vietējie atpūtnieki un senāki un nesenāki iebraucēji no citām valstīm. Kā mainās vide un attiecības, sastopoties dažādām kultūrām, prasībām un vajadzībām? Kurš ir viesis un kurš namatēvs?

Iespaidi un secinājumi no RSU sociālās antropoloģijas maģistrantes Vairas Avotas lauka darba Ahihikā pie Čapalas ezera Halisko štatā, Meksikā. Darbs veikts ar Meksikas valdības stipendijas atbalstu.

Pēc V. Avotas uzstāšanās prezentāciju komentēs Evelīna Ozola, kas ir ieguvusi arhitekta kvalifikāciju Rīgas Tehniskajā universitātē un maģistra grādu urbānismā Delftas Tehniskajā universitātē Nīderlandē. Kopš 2008. gada piedalās Rīgas Tehniskās universitātes Starptautiskās arhitektūras un pilsētplānošanas vasaras skolas organizēšanā, veidojot tās programmu un vadot studentu grupas.

Ieejas maksa uz lekciju ciklu ir 3 Ls, jauniešiem un senioriem – 2,5 Ls. Biļetes katru dienu var iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā no plkst. 16:00 līdz 21:00.Norises vieta: Kino Bize, Skolas iela 15, Rīga, www.kinobize.lv. Lekciju cikls top sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV