Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Dejas profesionāļus aicina pieteikties Baltic Bubble Riga 2013

EasyGet.lv, 05.02.2013. 13:56

Līdz 18. februārim horeogrāfi, dejotāji, mācībspēki, producenti un citi Baltijas valstu laikmetīgās dejas profesionāļi aicināti pieteikties dalībai programmā Baltic Bubble Riga 2013, kas norisināsies Rīgā no 13. līdz 17. martam, informē Ģertrūdes ielas teātris.

Programmas mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar laikmetīgās dejas situāciju katrā valstī – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai rosinātu dalībniekus uz domapmaiņu un radītu pamatu jaunu kontaktu un sadarbības veidošanai. Balstoties uz pieteikumiem, dalībai programmā tiks izvēlēti 15 dalībnieki no trim Baltijas valstīm – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Ar plašāku informāciju par Baltic Bubble Riga 2013 programmu un pieteikšanās kārtību var iepazīties internetā: http://git.lv/?page_id=3673.

Baltic Bubble Riga 2013 rīko Ģertrūdes ielas teātris, un šis būs otrais Baltijas dejas platformas (BDP) pasākums. Pirmo BDP pasākumu organizēja dejas aģentūra STÜ (Igaunija), kas norisinājās 2012. gada septembrī Tallinā, kur Ziemeļvalstu un Baltijas dejas sadarbības tīkla kedja ietvaros notika dejas izrāžu skate Baltic Bubble, kur tika demonstrētas izrādes no visām Baltijas valstīm. Tāpat ar BDT atbalstu tika īstenota nedēļu ilga rezidence, kur kopā strādāja trīs jauni horeogrāfi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Baltijas dejas platformas izveides mērķis ir veicinātu sadarbību laikmetīgās dejas jomā Baltijas valstu starpā, tās izveidi iniciēja un darbību īsteno dejas aģentūra STÜ (Igaunija) sadarbībā ar Lietuvas Dejas informācijas centru (Lietuva) un Ģertrūdes ielas teātri (Latvija).

Baltijas Dejas platforma tapusi ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas Kultūra atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV