Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Mūžībā aizgājis dramaturgs Dainis Grīnvalds

EasyGet.lv, 05.02.2013. 16:12

2. februārī Jūrmalas slimnīcā miris dramaturgs, ilggadējs Latvijas Rakstnieku savienības literārais konsultants un Latvijas Dramaturgu ģildes vadītājs Dainis Grīnvalds (14.04.1950.-02.02.2013.), informē Latvijas Rakstnieku savienība.
Mūžībā aizgājis dramaturgs Dainis Grīnvalds

Kopš 1969.gada Dainis Grīnvalds aktīvi darbojies skolēnu literāro darbu konkursa organizēšanā un pēdējos trīsdesmit gadus rīkojis jauniešiem vasaras radošos seminārus "Aicinājums". Dramaturgiem viņš bijis nepagurstošs Nacionālo lugu konkursu organizētājs, eksperts, padomes un žūrijas loceklis Latvijas un starptautiskajos dramaturģijas, teātru un kino festivālos, meistarklasēs un semināros.

Atvadīties no Daiņa Grīnvalda varēs piektdien, 8. februārī, plkst.13:00 Krematorijas Lielajā zālē.

"Dainis Grīnvalds dramaturgs jau kopš padomju laikiem palicis Latvijas lielo teātru nesaprasts un neatzīts, Dainis nenogurstoši rūpējās par citu dramaturgu iespējām izpausties gan profesionālajā, gan amatieru, gan skolu teātru skatuves mākslā. Ārpus Latvijas Daiņa talants nepalika nepamanīts: viņa debija uz profesionālās skatuves ar lugu "Silikāts un Violeta" pirms daudziem gadiem notika Lietuvā. Kā dramaturgam Dainim Grīnvaldam piemita izcila teātra spēles noteikumu izjūta, spēja veidot spilgtus tēlus, neparastas situācijas un interesantus konfliktus. Dramaturgu teātris ir iestudējis un ar panākumiem izrādījis divas Daiņa lugas: "Kasandra", kurā Antēnora lomu atveidoja pats dramaturgs, un "Rieteklīša uzaušana". "Rieteklīša uzaušana" vēl arvien ir mūsu aktīvajā repertuārā, iepriecinādama ar savu atmaskojošo humoru visdažādāko gaumju skatītājus," kolēģi atceras dramaturgs Hermanis Paukšs.

Foto: Dainis Grīnvalds. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV