Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Lugu konkursā „36 stundas" uzvar Justīne Kļava un Ēriks Vilsons

EasyGet.lv, 06.02.2013. 09:35

Biedrības Darbnīcas rīkotajā Praktisko teātra tekstu izstrādes darbnīcu lugu konkursā "36 stundas" uzvarējuši un guvuši iespēju piedalīties darbnīcās Justīne Kļava un Ēriks Vilsons, informē projekta vadītāja Rasa Bugavičute. Darbnīcas norisināsies Dirty Deal Teatro telpās. Darbnīcu gala lasījumi tiks prezentēti plašākai publikai 17. februārī plkst. 18:00.
Lugu konkursā „36 stundas" uzvar Justīne Kļava un Ēriks Vilsons

Lugu konkursā tika iesniegti vienpadsmit autoru trīspadsmit darbi. Lugas izvērtēja atlases komisija - Lauris Gundars, Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un Anna Sīle, par augstvērtīgākajiem darbiem nosakot Justīnes Kļavas lugu "Gerač, mans brāli!" un Ērika Vilsona lugu "Laimes mala". Abas lugas laikā no 11.februāra līdz 17.februārim (36 stundās), sadarbojoties radošās komandās (dramaturgs, režisors, aktieri), tiks izstrādātas līdz skatuves lasījuma formai. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies Latvijā labi pazīstami režisori Mārtiņš Eihe (Ē.Vilsona "Laimes mala) un Valters Sīlis (J.Kļavas "Gerač, mans brāli!"). Darbnīcās būs iespēja piedalīties, vērojot radošo procesu arī tiem dramaturgiem, kuru teksti tika iesūtīti konkursam, taču netika izvēlēti darbnīcām.

Lai visiem, kas piedalījušies konkursā, tiktu kāda atsauce par iesniegtajiem darbiem un to vērtēšanu, 17.februārī plkst. 16:00 Dirty Deal Teatro telpās tiks rīkotas pārrunas par lugām, kurās piedalīsies lugu vērtēšanas komisija - Lauris Gundars, Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un Anna Sīle.

Darbnīcas veidotas ar mērķi veicināt Latvijas dramaturģijas attīstību, stimulēt jaunu darbu tapšanu, kā arī attīstot jaunu radošo sadarbības platformu iespējas.

Darbnīcās tapušie lasījumi tiks prezentēti 17.februārī plkst. 18:00 teātrī "Dirty Deal Teatro". Ieeja – bez maksas. Adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2. Papildus informācija: www.darbnicas.lv. Projekts norisinās, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstam.

Foto: Dirty Deal Teatro. Foto (c) Kristīne Veinberga 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV