Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Latvia Films" Eiropas filmu tirgū 2013

EasyGet.lv, 07.02.2013. 16:48

No šodienas Latvijas kinoproducentu asociācija sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Rīgas filmu fondu uzsāk darbu Latvia Films stendā Eiropas filmu tirgū 2013 (European Film Market 2013). Savus jaunos projektus un filmas prezentēt uz Berlīni dosies arī vairākas filmu studijas: Rija Films, FA Filma, Ego Media, Film Angels Studio, Film Studio Misturs Media, Krukfilms, Platforma films, Locomotive Production un Tasse Films.
"Latvia Films" Eiropas filmu tirgū 2013

Kā nozīmīgs panākums uzskatāms režisora Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilmas "Mammu es tevi mīlu" un Evālda Lāča animācijas īsfilmas "Eži un lielpilsēta" dalība Berlīnes filmu festivālā Generation Kplus konkursa programmā. Abas šīs filmas cīnīsies par galveno balvu "Stikla lāci".

Nacionālā līmenī šobrīd aktuāls Nacionālā kino centra izsludinātais filmu konkurss, kura pieteikšanās termiņš ir 1. marts. Pirms šī konkursa Nacionālais kino centrs vienprātīgi, nekonsultējoties ar nozares nevalstiskajām organizācijām, nolēma mainīt ekspertu komisiju sastāvu un to izvirzīšanas kārtību, kas Latvijas kinoproducentu asociācijai šķita absurds un nevajadzīgs solis, jo šobrīd svarīgāk būtu kino nozares attīstība un papildus finansējuma piesaiste. Paužot savu viedokli par šo situāciju, producentu asociācija vakar izsūtīja savu atklāto vēstuli, izvirzot ekspertu komisijai kultūras ministri Žanetes Jaunzemes- Grendes un Valsts sekretāra vietnieku Ulda Lielpētera kandidatūru, kas dotu iespēju kultūras nozares vadītājiem detalizēti iepazīties ar iesniegtajiem filmu projektiem optimizējot esošā finansējuma sadali un rast objektīvus argumentus nozares sakārtošanai un attīstībai 2014.gadā.

Zīmols Latvia Films tika izveidots 2012. gadā ar mērķi popularizēt Latviju, Rīga un Latvijas kino nozari un filmas starptautiskā mērogā, pagājušā gadā pārstāvot Latviju Eiropas Filmu tirgū Berlīnē, Marche du Film Kannās un Pusanas filmu tirgū Korejā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV