Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rija animācijas filmu „Zelta Zirgs" prezentē Berlīnes Filmu tirgū

EasyGet.lv, 08.02.2013. 15:56

Filmu studijas Rija pārstāvji 7. februārī devās uz Berlīni, lai piedalītos Eiropas nozīmīgākajā filmu tirgū EFM (European Film Market). Jau pirmajā dienā vēlmi iegādāties filmu demonstrēšanas tiesības izteikusi Amerikas, Irānas un Krievijas kino industrijas pārstāvji. Liela interese izrādīta par jauno animācijas filmu „Zelta Zirgs", informē filmu studijas pārstāve Baiba Bože.
Rija animācijas filmu „Zelta Zirgs" prezentē Berlīnes Filmu tirgū

Lai gan šobrīd vēl norisinās intensīvs darbs pie Latvijas, Lietuvas un Luksemburgas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filmas „Zelta Zirgs", tā jau tiek piedāvāta starptautiskajā tirgū, kur par filmu ir radusies interese. Animācijas filma pieaugušajiem un bērniem tiek veidota pēc J.Raiņa lugas „Zelta Zirgs" motīviem. Filmas režisori ir Reinis Kalnaellis un Valentas Askinis (Lietuva), Latvijas kopproducents - Vilnis Kalnaellis. Filmas pirmizrāde Latvijā plānota šī gada nogalē.

Popularizējot Latvijā tapušo filmu izrādīšanu ārpus valsts robežām, Filmu studija Rija piedāvā TV kanāliem un citiem izplatīšanas tīkliem ne tikai Rijā, bet arī studijās "Sibīrijas bērni", "Jura Podnieka studija", "Vides Filmu studija" un citās studijās producētās spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas. Pirmajā tirgus dienā par filmu demonstrēšanas tiesībām interesējušās kompānijas no Amerikas, Irānas un Krievijas.

Veicinot radošu kopsadarbību, ārvalstu producentiem studija piedāvā vēl nebijušu iespēju - iesaistīt filmu veidošanā Liepājas Simfonisko orķestri.

EFM ir Eiropas nozīmīgākais filmu tirgus, kur ik gadu tiekas vairāki tūkstoši radošās industrijas pārstāvji no dažādām pasaules valstīm, un tas norisināsies līdz 17.februārim. Paralēli tirgum vakar sācies arī Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls.

Šogad Rijaplānojusi piedalīties kopumā septiņos svarīgākajos un lielākajos filmu industrijas tirgos, lai pārdotu filmas un veicinātu Latvijas un studijas Rija atpazīstamību starptautiskā mērogā.

Filmu studijas Rija dalību EFM tirgū atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra no aktivitātē „Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings" pieejamajiem līdzekļiem.

Foto: Raiņa luga "Zelta zirgs". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV