Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Dailes teātris aicina uz „Sarunām pirms pirmizrādes" un izrādes „Salome" ģenerālmēģinājumu

EasyGet.lv, 14.02.2013. 15:51

23. februārī plkst. 16.00 Oskara Vailda lugas „Salome" pirmizrādes priekšvakarā Dailes teātra Mazās zāles foajē notiks „Sarunas pirms pirmizrādes", kuru tēma atbilstoši skaistākajai jebkad sarakstītajai lugai – „Skaistums kā reliģija jeb kāda ir maksa par vienu deju?", informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Sākums slavenajam stāstam par skaistās Salomes deju un Jāņa Kristītāja asiņaino galu rodams Jaunās Derības evaņģēlijos. Cik tajos leģendu un cik – realitātes? Vai šodien mēs varam Jāni Kristītāju iedomāties kā reālu vēsturisku personu, kurš samaksāja ar savu galvu par sievietes kaprīzi?

Skaistuma apustulis Oskars Vailds pats sevi pasludināja par sava laika kultūras un mākslas simbolu. Savukārt „Salomi" var uzskatīt par Oskara Vailda estētisko manifestu. Ar kādu atslēgu to mūsdienās atslēgt?

„Sarunās pirms pirmizrādes" piedalīsies filozofs Ilmārs Šlāpins, mākslinieks Miķelis Fišers un filozofijas un reliģisko ideju vēstures pasniedzējs Valdis Svirskis. Sarunas vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja.

Sarunas dalībniekus gaida arī atbilstoša estētiskā vide – minot mīlestības un nāves noslēpumu, Mazās zāles foajē būs aplūkojama Jāņa Deinata fotogrāfiju izstāde ar Kristīnes Nevarauskas atveidotās Salomes portretiem.

Ar ieejas biļeti uz „Sarunām pirms pirmizrādes" (cena - Ls 3) Dailes teātris aicina noskatīties arī izrādes „Salome" (režisore Laura Groza) ģenerālmēģinājumu Dailes teātra Mazajā zālē plkst. 14.00 vai plkst. 18.00. Vietu skaits ierobežots.

Biļešu iepriekšpārdošana uz „Sarunām pirms pirmizrādes" un ģenerālmēģinājumu - no 15.februāra.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV