Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Aspazijas brāļameitas Virēnas Rozenbergas dzīvesstāsts

EasyGet.lv, 15.02.2013. 10:49

18. februārī plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 notiks tematiska pēcpusdiena "Virēnas Rozenbergas dzīvesstāsts" – par Aspazijas radinieci stāstīs Dr. philol. Gundega Grīnuma.

Dzejnieces Aspazijas brāļameita Virēna Rozenberga (1906–1956) bija viņas tuvākā radiniece un vienīgā Rozenbergu dzimtas jaunās paaudzes pārstāve.

Pārcilājot maz zināmus dzejnieces arhīva materiālus – senus fotoattēlus, vēstules un atmiņas Gundega Grīnuma savā stāstījumā izsekos Virēnas Rozenbergas dzīvesstāsta līkločiem no bērnības un mācībām Talsu vidusskolā līdz dzīvei kopā ar Aspaziju viņas Dubultu mājā.

Aspazija vienmēr centusies rūpēties un atbalstīt savu brāļameitu gan ikdienas problēmu risināšanā, gan izglītības centienos.

Virēna kļuva par skolotāju un pasniedza vācu un angļu valodu Majoru pamatskolā. Virēnas raksturs, intereses, attiecības ar Aspaziju atklāj daudz jauna dzejnieces pēdējo dzīves gadu ikdienā.

Kā sapratās pēdējās Rozenbergu dzimtas sievietes? Kāda bija Aspazijas loma Virēnas un Virēnas loma Aspazijas dzīvē? Par to 18. februāra pēcpusdienā Raiņa un Aspazijas viesistabā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV