Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgā lekciju lasīs mākslas un dizaina interneta žurnāla "It's Nice That" redaktors Robs Aldersons

EasyGet.lv, 18.02.2013. 13:40

Piektdien, 22. februārī, pēc Latvian Art Directors Club (LADC) uzaicinājuma Rīgā ar lekciju uzstāsies britu mākslas un dizaina žurnāla It's Nice That redaktors Robs Aldersons (Rob Alderson). Lekcija „Growing Up" notiks plkst. 17.00 konferenču centrā Citadele (Republikas laukumā 2a). Iepriekš piesakoties, lekciju iespējams apmeklēt gan LADC biedriem, gan citiem interesentiem. Lekcija tiek organizēta sadarbībā ar Britu padomi.

Lekcijā „Growing Up" Robs Aldersons dalīsies pieredzē par to, kas nepieciešams, lai vienkāršs blogs kļūtu par pasaules nozīmes interneta vietni, kā arī stāstīs, kā interneta plašumos iespējams atrast arvien jaunus un pārsteidzošus notikumus un iespējas.

It's Nice That sākotnēji bija vien pāris Londonā dzīvojošu entuziastu veidots interneta blogs. Taču septiņu gadu laikā tas ir kļuvis par vienu no pasaulē populārākajiem mākslas un dizaina interneta žurnāliem. Ik mēnesi It's Nice That unikālo lasītāju skaits palielinās par 100 000 līdz 400 000. Turklāt žurnālam ir arī drukātā versija. To veido seši talantīgi un neparasti jaudīgi cilvēki, kuri visu savu dzīvi velta tam, lai mums parādītu, kas jauns un interesants notiek pasaules radošajā arēnā. It's Nice That publicē labākos mākslas un dizaina darbus, raksta par izcilām radošām personībām – gan pasaulē jau atzītiem māksliniekiem, gan vēl nezināmiem tīrradņiem un publicē visu to, kas autoriem šķiet interesants un vērtīgs.

Pēc Oksfordas universitātes beigšanas Robs Aldersons kādu laiku strādāja gleznu galerijā, taču šis darbs viņam īsti nedeva gandarījumu. Tādēļ viņš Kardifas žurnālistikas skolā uzsāka žurnālistikas studijas. 2009. gadā Aldersons sāka strādāt par žurnālistu kādā vietējā laikrakstā Anglijas mazpilsētā Hastingsā. Nostrādājis divus gadus, viņš to pameta un pievienojās It's Nice That komandai. Sākumā Aldersons strādāja par online redaktoru, taču jau pēc sešiem mēnešiem savās rokās pārņēma arī žurnāla drukātās versijas veidošanu. Tagad Robs Aldersons pārrauga kompānijas publicēšanas platformas norisi.

Pērn kopā ar kolēģiem Robs Aldersons radīja studiju INT works, kas izstrādā dažādus radošos risinājumus, tostarp iPad aplikācijām un publikācijām medijos, tādiem pasaulē zināmiem zīmoliem kā Nike, Selfridges un MTV. Tāpat nesen Robs Aldersons izveidojis projektu Ideal Studio, kura ietvaros 20 dizaineri, studiju vadītāji un eksperti izsaka viedokli par faktoriem, kas veicina maksimāli radošu vidi.

Lekcija „Growing Up" notiks angļu valodā. Dalība LADC biedriem un partneriem – bez maksas, privātpersonām – Ls 24, juridiskajām personām – Ls 60 (PVN iekļauts cenā). Par dalību lekcijā lūgums sazināties ar Aneti Franku – tālr. 26708810, e-pasts: anete@ladc.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV