Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Demonstrēs raidījumu par hokeja komandas „Lokomotiv" traģēdiju

EasyGet.lv, 19.02.2013. 12:01

3. martā 18:00 raidījumu cikla „Aviokatastrofu izmeklēšana" ietvaros kanāls „National Geographic" demonstrēs īpašu sēriju par Krievijas hokeja komandas „Lokomotiv" lidmašīnas avāriju, kurā gāja bojā 44 cilvēki, tostarp par „dzelzs vīru" dēvētais Latvijas hokejists Kārlis Skrastiņš.
Demonstrēs raidījumu par hokeja komandas „Lokomotiv" traģēdiju

2011. gada 7. septembrī īsi pēc pacelšanās no Krievijas pilsētas Jaroslavļas lidlauka avarēja lidmašīna Jak-42, uz kuras borta atradās tās apkalpes locekļi, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokeja kluba „Lokomotiv" spēlētāji un kluba personāls. Kopumā lidaparātā katastrofas mirklī atradās 45 cilvēki, no kuriem izdzīvoja tikai viens – borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

„Lokomotiv" komanda lidmašīnu izmantoja čārterreisam uz Minsku, kur tai nākamajā dienā KHL jaunās sezonas pirmajā mačā bija plānots spēkoties ar vietējo „Dinamo" vienību. Kā izrādās Jaroslavļā ražotā lidmašīna ar borta numuru 42433 bijusi Eiropas Savienības (ES) „melnajā sarakstā". Šo konkrēto lidmašīnu bija aizliegts izmantot ES teritorijā, jo tā neatbilda drošības regulām.

Pēc lidmašīnas katastrofas nekavējoties tika izveidota īpaša izmeklēšanas komisija, kuras uzdevums bija atšifrēt „melnās kastes" ierakstus u noskaidrot avārijas iemeslus. Sākotnēji izskanēja dažādas versijas par to, kas izraisīja gaisa kuģa katastrofu – sākot no tehniska bojājuma un apkalpes locekļu kļūdas, līdz pat liktenīgai apstākļu sakritībai.

Raidījumā tiks rekonstruēti liktenīgās traģēdijas notikumi, uzklausīti aculiecinieku stāsti kā arī analizēts oficiālās izmeklēšanas komisijas slēdziens. Ekskluzīvā intervijā par piedzīvoto dalīsies arī vienīgais katastrofā izdzīvojušais – lidaparāta borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

Pēc hokeja komandas „Lokomotiv" traģēdijas tā laika valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs asi nosodīja neapmierinošos drošības standartus Krievijas aviācijā un uzdeva veikt pamatīgu izmeklēšanu Jaroslavļas katastrofas lietā. Līdz šim kopumā ir notikušas deviņas Jak-42 lidmašīnu avārijas, kas prasījušas teju 570 cilvēku dzīvību.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV