Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

LTV1 sāk demonstrēt skandināvu detektīvseriālu „Tilts"

EasyGet.lv, 19.02.2013. 14:56

Latvijas Televīzija no 21. februāra ceturtdienās piedāvā Zviedrijas un Dānijas detektīvseriālu „Tilts" (The Bridge/ Bron/ Broen), kurš auditorijas ziņā apsteidzis pat tādus skatītus skandināvu televīzijas seriālus kā „Valdība" un „Slepkavība".

Uz Ēresunda tilta, kas savieno Zviedriju un Dāniju, atrod nogalinātas sievietes līķi. Notikuma vietā ierodas abu pušu policija. Vispirms liekas, ka tā ir parasta slepkavība, tomēr, apskatot upuri, noskaidrojas, ka nogalināti divi cilvēki. Un šis ir tikai baiss sākums detektīvseriāla „Tilts" pirmās sezonas desmit sērijām, kurās ir gana negaidītu un nervus kutinošu sižeta pavērsienu...

Slepkava turpina asiņaino gājienu. Cīņā pret spēcīgo un nežēlīgo pretinieku dodas gan Zviedrijas, gan Dānijas kārtībsargi. Kima Bodnijas varonis – dānis Mārtins Rode ir miermīlīgs ģimenes cilvēks, bet viņa zviedru pāriniece Sāga Norena, kuru atveido Sofija Helīna, ir pilnīgs pretstats – uzticīga faktiem un likumiem. Slepkava arvien atrodas soli priekšā policistiem. Viņš plānojis noziegumu gadiem ilgi, turklāt viņu vada politiski motīvi un vēlēšanās pievērst uzmanību sociālām problēmām. Arī izmeklētāji ir sarežģītas personības ar saviem noslēpumiem, problēmām un raizēm, kas reizēm traucē izmeklēšanu.

Skatītāju lielo interesi par filmu apliecina auditorijas salīdzinošie rādītāji pēc filmas demonstrēšanas BBC4. Pirmās sērijas auditorija sasniedza 1,097 miljonus skatītāju, bet tūlīt pēc tam demonstrēto otro epizodi noskatītājās 833 tūkstoši skatītāju.

Auditorijas ziņā „Tilts" ir apsteidzis populārā seriāla „Slepkavība" (The Killing) otrās sezonas atklāšanu (815 000), nemaz nerunājot par šī seriāla pirmās sezonas pirmo epizodi, kuras auditorija bijusi vien 393 tūkstoši skatītāju. Tāpat „Tiltam" izdevies apsteigt arī citu populāro DR producēto seriālu „Valdība" (Borgen), kura pirmā sērija BBC4 kanālam spēja piesaistīt 629 tūkstošus skatītāju.

Zviedrijā populārākās „Tilta" sērijas noskatījās 1,03 miljons jeb 11,7% skatītāju. Savukārt Dānijā iecienītākajām sērijām bija 876 tūkstoši jeb 16,3% skatītāju.

Detektīvseriāls pērn rādīts arī Vācijā, Polijā, Norvēģijā un pat Austrālijā. Savukārt ASV skatītājiem jau aprīlī būs iespēja skatīties savu – Amerikā tapušu seriāla „Tilts" versiju, kā iepriekš tas noticis arī ar citām skandināvu televīzijas filmām. Tiesības uz detektīvseriālu iegādājies „Fox Entertainment Group" piederošais televīzijas kanāls FX.

Ideja par filmu, kurā tiek izmeklēts pa vidu starp divām valstīm pastrādāts noziegums, guvusi filmu veidotāju atsaucību arī Francijā un Lielbritānijā. „Shine group" filmu studijas „Kudos" Lielbritānijā un „Shine France" Francijā plāno kopīgi veidot televīzijas filmu „Tunelis". Nosaukums, protams, norāda uz nozieguma pastrādāšanas vietu – tuneli zem Lamanša.

Savukārt Zviedrijas un Dānijas nacionālās televīzijas DR un SVT jau pērn – 2012. gada oktobrī uzsāka seriāla „Tilts" otrās sezonas sēriju filmēšanu. Plānots, ka otro seriāla sezonu Skandināvijas valstu skatītāji varēs noskatīties jau 2013. gada rudenī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV