Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ciklā "Latvijas mūziķi muzejam" - Juris Vaivods

EasyGet.lv, 20.02.2013. 11:55

Trešdien, 27. februārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz cikla "Latvijas mūziķi muzejam" sarīkojumu, kurā būs iespēja tikties ar kordiriģentu un komponistu Juri Vaivodu, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.
Ciklā "Latvijas mūziķi muzejam" - Juris Vaivods

Pasākumā Juris Vaivods stāstīs par darbu Dailes teātra muzikālās daļas vadītāja amatā, kā arī darbību korī Akadēmiskais vanadziņš, kapelā Usma, vīru grupā Grazia con figurazia, kamerkorī Versija, vīru korī Dziedonis un citām muzikālajām gaitām. Varēs uzzināt mākslinieka domas par mūzikas lomu dramatiskajā teātrī, dziedošajiem un nedziedošajiem aktieriem, kā arī par paņēmieniem, ar kuru palīdzību ikvienam var iemācīt dziedāt.

Sarīkojumā Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis dziedās Jura Vaivoda dziesmas teātra izrādēm. Ieskatu komponista daiļradē papildinās videoieraksti.

Sekojot cikla Latvijas mūziķi muzejam tradīcijai, sarīkojuma apmeklētāji uzzinās un ieraudzīs, ko Juris Vaivods dāvina Rakstniecības un mūzikas muzeja krājumam. Sarīkojumu vadīs muzikoloģe Inese Žune, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Juris Vaivods. Foto no Dailes teātra arhīva

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV