Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Izdota Ērika Hānberga stāstu izlase "Mantojuma kumeļš"

EasyGet.lv, 22.02.2013. 16:49

Izdevniecībā Dienas Grāmata nākusi klajā latviešu publicista un rakstnieka Ērika Hānberga stāstu izlase "Mantojuma kumeļš".
Izdota Ērika Hānberga stāstu izlase "Mantojuma kumeļš"

Izlasi veido stāstu krājumos "Taka rudzu laukā", "Plikie un pusplikie", "Biķu alus", "Tirgus stāsti" publicētie darbi, kam blakus meistarīgi ievītas nedaudz īsinās Kartupeļu stāstu nodaļas — Latvijas kartupeļu laukos izraktie likteņu arheoloģijas atklājumi. Vienkop lasāmie stāsti raisa pavisam savādās sajūtas par grāmatā aprakstīto laiku – kolhozu, padomju lauku dzīvi, cilvēku likteņiem – laiku, kas bija te tik sen atpakaļ – dažiem tāls un svešs, citiem vēl dzīvā atmiņā.

"Ticu, ka Hānbergs nekoķetē, teikdams, ka savulaik daudz no redzētā un dzirdētā nevarējis izpaust avīzē, un tā radies blakusprodukts — stāsti, kurus "nepārtraukti gan kritizēja, gan slavēja, bet es biju uz viļņa. Joprojām atzīstu, ka mani literārie darbi nav īsta daiļliteratūra, vairāk — publicistika." Un es savukārt nevēlētos koķetēt, saucot pretī: nē, nē, Ērik, tā ir gan tieši daiļliteratūra. Pilnīgi pietiek, ka tā ir literatūra" - tā izlases satādītāja un priekšvārda autore Inese Zandere.

Grāmata tapusi izdevniecības Dienas Grāmata latviešu literatūras projekta "Prāta piedzīvojums" ietvaros, ko atbalsta AS Latvijas gāze. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV