Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Izdota K.V. Gortnera grāmata "Katrīnas Mediči grēksūdze"

EasyGet.lv, 26.02.2013. 14:55

Apgādā "Kontinets" nākusi klajā K.V. Gortnera grāmata "Katrīnas Mediči grēksūdze".

"Katrīnas Mediči grēksūdze" aizved lasītāju no pasaku pilīm Luāras ielejā līdz reliģisko karu kaujas laukiem un Parīzes ielām. Tas ir neparasti interesants stāsts par sievieti, kas apmelota un pārprasta vairāk nekā jebkura cita karaliene.

"Patiesībā neviens no mums nav nevainīgs. Visiem ir grēki, ko izsūdzēt," raksta Katrīna Mediči šajā ar brīnišķīgu izdomu radītajā romānā par vienu no vēstures ietekmīgākajām un pretrunīgākajām sievietēm. Dažiem viņa bija nežēlīga karaliene, kas iegrūda Franciju drausmas varmācības pilnā laikmetā. Citiem viņa kļuva par kaismīgu Francijas monarhijas glābēju.

Atzinību guvušais rakstnieks K.V.Gortners iedzīvina Katrīnu, piešķirot karalienei balsi un ļaujot mums ielūkoties tās sievietes domās, kuras apņēmība sargāt dzimtas troni un karaļvalsti lika viņai iesaistīties nāvējošā cīņā par varu.

Latvijas lasītājs jau iepazinis K.V.Gortnera virtuozitāti grāmatā "Kastīlijas mantojums".

Tulkojusi Diāna Smilga, vāka dizains Artūrs Zariņš, 464 lpp.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV