Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Red Bull Collective Art meklē talantus arī Latvijā

EasyGet.lv, 01.03.2013. 16:50

Red Bull Collective Art izmanto ‘Cadavre exquís’ principu un ieved to digitālajā laikmetā. Globāls mākslas projekts, kurā var piedalīties ikviens radošais.

Cadavre exquís ir kreatīva mākslas tehnika, kuru sākotnēji izgudroja sirreālisti ap 1925. gadu. Tā izpaužas pieejā, kad dažādu vārdu vai attēlu klāsts tiek apkopots vienā. Rindas kārtībā dalībniekiem ir iespēja redzēt iepriekšējā dalībnieka ieguldījumu vai arī sekot konkrētiem noteikumiem - beigu beigās viss tiek darīts, lai kopā izveidotu unikālu mākslas darbu.

Divu nedēļu laikā Red Bull Collective Art ļaus māksliniekiem no visas pasaules piedalīties radošajā procesā, gala produktam kļūstot par nepieredzētu apmēru starptautiska mēroga mākslas darbu.

Red Bull Collective Art ir atvērti ikvienam, sākot ar dizaineriem un māksliniekiem līdz pat fotogrāfiem un publicistiem – projekta rīkotāji uzsver, ka vēlas, lai šiem cilvēkiem ir kopēja interese – radīt ko īpašu un dalīties tajā ar visu pasauli. Red Bull, sadarbībā ar Adobe, piedāvā talantīgiem māksliniekiem iespēju būt daļai no radošā procesa, kura rezultāti var kļūt par lielāko un daudzveidīgāko mākslas darbu pasaulē.

Kā tas notiks?

Red Bull Collective Art sirds un dvēsele ir interneta mājaslapa. Tas ir rīks, ar kuru var aplūkot iedvesmojošu mākslu un komunicēt ar cilvēkiem no visas pasaules.: www.redbullcollectiveart.com

Lietotājam jāreģistrējas mājaslapā, un viņš var izvēlēties laika periodu, kad sniegt savu artavu projektam. Dalībnieks var vienkārši lejuplādēt veidni un izmantot jebkuru veidu, kādu viņš vēlās, lai strādātu ar attēlu, kurš pēc tam tiks augšuplādēts un pievienots kopējam mākslas darbam. Mājaslapa ļaus veikt globālu komunikāciju projekta laikā.

Līdz ar projekta aktivizāciju 85 valstīs Red Bull Collective Art radīs unikālu, digitālu kolektīvi veidotu mākslas darbu, kuru virtuāli varēs aplūkot ikviens.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV