Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raidījumā „Remarka” - saruna par scenogrāfiju un izstādi „Laik’plēsis”

EasyGet.lv, 05.03.2013. 09:21

Otrdien, 5. martā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Klātienē radio studijā viesosies izstādes „Laik’plēsis” kurators, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš un Latvijas Mākslas akadēmijas students, topošais scenogrāfs Oskars Dreģis, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

„Laikplēsis” ir izstāde par to, kā top scenogrāfija. Katrs scenogrāfs ir strādājis pie sava maketa izveides tieši 24 stundas uz vietas izstādes telpā. Viņa darbs ir dokumentēts video, uzņemtais materiāls ir pievienots gatavajam maketam izstādē. Izstādē „Laikplēsis” ir apskatāmi seši dažādi maketi Andreja Pumpura eposa „Lāčplēsis” iestudējumam. Izstādē piedalās seši scenogrāfi – trīs Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas apakšprogrammas 1. kursa studenti (Ričards Millers, Oskars Dreģis, Evita Rusova), divi gados jauni, bet diplomēti scenogrāfi (Reinis Suhanovs, Kristīne Vītola) un scenogrāfs no Barselonas Teātra institūta (Jordi Rovira Añón). Izstāde ir apskatāma līdz 17. martam katru darba dienu no plkst. 16.00 līdz plkst. 18.30 „Dirty Deal Teatro” telpās Spīķeros. Ieeja bez maksas.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas marta pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 19. martā, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka” Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka” aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV