Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Jauna antropoloģe atklāj slepenu kolsteri Baltijas valstu teritorijā

EasyGet.lv, 11.03.2013. 09:56

Jauno antropologu atvērtais lekciju cikls “Bērzu sula” sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību trešdien, 13. martā, plkst. 19.00 kinoteātrī Kino Bize piedāvā Kristīnes Imšas iespaidus un secinājumus no lauka darba pareizticīgo sieviešu klosterī „Dzīve klosterī. Citādā pasaule“.
Jauna antropoloģe atklāj slepenu kolsteri Baltijas valstu teritorijā

Kristīne Imša ir Rīgas Stradiņa universitātes sociālās antropoloģijas maģistre, kas diplomdarba pētījumu veica sieviešu pareizticīgajā klosterī vienā no Baltijas valstīm, klostera kodētais nosaukums ir „Jordāna”. Atrašanās vieta un personāži antropoloģiskās ētikas ietvaros ir “noslepenoti”.

Pētniece ir meklējusi atbildes uz jautājumiem: kāda ir dzīve aiz klostera mūriem? Kas raksturīgs šai slēgtajai kopienai? Kā notiek atteikšanās no brīvās gribas? Tāpat viņa ir apskatījusi tādus aspektus kā identitāte un tās maiņa, monasticisms un dzimtes jautājumi („mūķene nav sieviete”), kā arī disciplīna, varas attiecības un samierināšanās.

Pēc Kristīnes Imšas uzstāšanās prezentāciju komentēs Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dr. Solveiga Krūmiņa-Koņkova, pēc kā sekos plašāka diskusija par pētītajiem jautājumiem ar klausītājiem.

Ieejas maksa uz lekciju ir 3 Ls, jauniešiem un senioriem – 2,5 Ls. Biļetes katru dienu var iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, no plkst. 17:00 līdz 21:00. Vairāk - www.kinobize.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV