Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Pasniegta Liepājas kultūras balva 2012

EasyGet.lv, 11.03.2013. 10:37

Liepājas muzeja lielajā zālē 8. marta pēcpusdienā tika pasniegta Liepājas Kultūras balva. Balva tiek pasniegta otro gadu pēc kārtas par izciliem un radošiem sasniegumiem kultūrā laika posmā no katra iepriekšējā gada 1. janvāra līdz 31. decembrim.
Pasniegta Liepājas kultūras balva 2012

Galerijas:

Liepājas Kultūras balva un 1000 latu naudas čeks tika pasniegts Liepājas Simfoniskajam orķestrim par iniciatīvu, veicinot latviešu mūsdienu orģinālmūzikas radīšanu un izcilu ieguldījumu Liepājas kultūras vēsturē, par Kristapa Pētersona un Ērika Ešenvalda Liepājas koncertiem un to spožu izpildījumu.

Liepājas Kultūras balva un 1000 latu naudas čeks tika pasniegts Dacei Bluķei par koncertcikla „Iededz gaismu!”, festivāla „Via Baltica” un Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla projektu realizēšanu, nodrošinot kvalitatīvas mūzikas piedāvājumu Liepājā.

Liepājas Kultūras balva un 200 latu naudas čeks tika pasniegts Ingrīdai Lūrei par iniciatīvu, izveidojot Liepājā jaunu kultūras tradīciju – baletmeistara Leona Brunava piemiņai veltītu 1. Starptautisko Bērnu baleta un deju festivālu.

Liepājas Kultūras balva un 200 latu naudas čeks tika pasniegts Sandrai Vensko par iniciatīvu – jauna literārā žurnāla „Vārds” radīšanu un izdošanu, veicinot kvalitatīvu literatūras procesu norisi un attīstību Liepājā un Latvijā.

Liepājas Kultūras balva un 200 latu naudas čeks tika pasniegts Ilzei Balodei par izciliem jauktā kora „Laiks” sasniegumiem koru skatēs, par iniciatīvu, un māksliniecisko kvalitāti, izveidojot koncertuzvedumu „Putni” un atskaņojot G.F.Hendeļa oratoriju „Mesija”.

Liepājas Kultūras balva un 200 latu naudas čeks tika pasniegts Ilzei Valcei par izcilu kora „Intis” 25. jubilejas koncertu „Paralēles”, Latvijas jauno, talantīgo komponistu piesaisti oriģinālkompozīciju radīšanā koriem un Liepājas pilsētas un novada koru virsvadību gatavošanās procesā XXV Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem.

Liepājas Kultūras balva un 200 latu naudas čeks tika pasniegts Liepājas Metalurgu Tautas teātra režisorei Dainai Kandēvicai par Raiņa lugas „Pūt, vējiņi!” izcilu interpretāciju, iegūstot titulu „Gada izrāde 2011”.

Liepājas Kultūras balva tika pasniegta arī Laurai Kravecai par augstāko apbalvojumu "Lidices rozi"  Čehijas 40. starptautiskajā bērnu mākslas konkursā "Lidice 2012".

Pārējie, kas bija nominēti Liepājas Kultūras balvai, saņēma pateicības par radošajiem sasniegumiem, popularizējot Liepājas vārdu un kultūru. 

Klātesošos priecēja mūziķa Goran Gora un viņa draugu uzstāšanās, izpildot dziesmas no zināma repertuāra, kā arī no jaunā albuma, kura iznākšana gaidāma šogad.

Foto: Atvars Lakstīgala. Foto (c) Edgars Pohevičs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV