Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Radio NABA jauns raidījums par vēsturi – Vēstures ķīlis

easyget.lv, 14.03.2013. 10:35 | komentāri (1)

No 14. marta katru otro ceturtdienu plkst. 20.00 – 21.00 Latvijas Universitātes (LU) radio NABA (FM 93,1) ēterā skanēs jauns raidījums par vēsturi „Vēstures ķīlis”. Raidījumā norisināsies interesantas diskusijas par dažādiem vēstures posmiem un notikumiem, informē LU Preses centrs.

Raidījuma „Vēstures ķīlis” mērķis ir būt kā ķīlim, kas iecērtas klausītāju apziņā un izaicina padomāt par vēstures nozīmīgākajiem un aizraujošākajiem jautājumiem. Raidījumā tiks aplūkoti vēstures periodu atspoguļojumi populārajā kultūrā (mūzikā, filmās, seriālos, komiksos, populārās kultūras varoņi no šī laikmeta), kā arī šī vēstures perioda ideju un estētikas ietekmi uz mūsdienu populāro kultūru.

Pirmā raidījuma viesis būs titula Gada vēsturnieks 2011 ieguvējs - Kaspars Zellis, kurš stāstīs par jaunākajiem nacistu propagandas pētījumiem Latvijā, kuri iekļauti grāmatā “Ilūziju un baiļu mašinērija. Propaganda nacistu okupētajā Latvijā: vara, mediji un sabiedrība (1941‒1945)”.

2012. gada rudenī LU Studentu padome sadarbībā ar LU radio NABA un LU Sabiedrisko attiecību departamentu izsludināja konkursu, kurā interesentiem bija iespēja pieteikt savu radioraidījuma ideju. Raidījums „Vēstures ķīlis” ir viens no šī konkursa finālistiem. Visi pieteikumi tika skatīti trīs posmos: sākotnēji vērtējot iesūtīto pieteikumu saturu, uz otrās kārtas pārrunām aicinot veiksmīgāko ideju autorus, savukārt trešajā posmā tika vērtēts darbs studijā, veikti demo ieraksti un pārbaudītas runas prasmes.

Raidījuma ierakstus būs iespējams noklausīties www.naba.lv. Raidījumu vadīs vēstures interesenti un Latvijas Universitātes studenti Kārlis Sils un Jānis Šiliņš. Raidījuma e-pasts ir vestureskilis@radionaba.lv.

Latvijas Universitātes Radio NABA ir nekomerciālās mūzikas programma, kas pirmo reizi ēterā izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Tā ir tapusi ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā Latvijas Radio 5. kanāls un ir dzirdama galvaspilsētā un tās apkārtnē 93,1 FM frekvencē. Pārējā pasaulē to ir iespējams klausīties internetā - www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV