Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klajā nāks Aleka Dubasa stāstu krājums “Akvastopa noteikumi”

easyget.lv, 15.03.2013. 08:46

Šomēnes apgāds “Jumava” izdos bijušā rīdzinieka, Krievijā populārā radio dīdžeja un televīzijas raidījumu vadītāja Aleka Dubasa latviski tulkotu stāstu krājumu “Akvastopa noteikumi”, kas Krievijā piedzīvojis jau vairākus atkārtotus izdevumus, informē apgāda Reklāmas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Klajā nāks Aleka Dubasa stāstu krājums “Akvastopa noteikumi”

Stāstu krājums, kurā apvienoti 12 oriģināli stāsti, ir A. Dubasa debija literatūrā.

Aleks Dubass: “Grāmata ir par mīlestību. Un tieši to var uzskatīt gan par tās trūkumu, gan veiksmi. Trūkumu tādēļ, ka pastāv tāda kā mīlestības “pārdozēšana” — laimīga, nelaimīga, iespējama, neaizsniedzama, jau pagājusi, mīlestība starp vīrieti un sievieti, sievieti un sievieti, vīrieti un bērnu.”

Galvenais varonis ne tikai ceļo ar akva-stopiem pa Vidusjūru pie mīļotās, bet arī ieskatās savas dvēseles dzīlēs. Ko mēs atceramies no bērnības, skolas, jaunības? Pirmās mīlestības? Otrās mīlestības? Dzīves līkloči – vissmagākās sāpes, vilšanās, pārdzīvojumi un, galvenais, sajūtas.

Daži stāsti ir rakstīti kādā ziemā Jūrmalā. Vispār stāstiem ir ļoti plaša ģeogrāfija: notikumi un piedzīvojumi varoņu dzīvē norisinās visdažādākajās pilsētās un valstīs – Barselona, Roma, Amsterdama. Tomēr interesants fakts: nelielais stāsts, kura darbība risinās Rīgā, šobrīd tiek uzņemts kino.

“Viegla valoda, kas ļauj uzrakstītajam atdzīvoties gluži kinematogrāfiskās ainiņās. Mentalitāte, kuru būtu grūti sajaukt ar kādu citu.”
Inga Gorbunova, “Dienas Žurnāli” galvenā redaktore un direktore

“Jau ar pirmo stāstu Dubass pārsteidz ar rakstnieka spējām. Grāmatu izlasīju ceļojumā un tagad pavisam citādi skatos gan uz Aleku, gan mīmiem uz ielām.”
Juris Šleiers, žurnāla “Klubs” galvenais redaktors

Grāmatu tulkojusi Maija Kudapa, māksliniecisko noformējumu veidojis Mārtiņš Ābols. Grāmata lieliski patiks visiem ceļotājiem, mīlētājiem un tiem, kur vēlas iemīlēties. Tiem, kuri sapņo un bauda lasīšanu. Grāmata pie lasītājiem nonāks jau marta beigās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV