Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem piešķir mūža stipendijas

easyget.lv, 15.03.2013. 11:08

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padome, 14. martā izvērtējot 63 pieteiktās kandidatūras mūža stipendijas saņemšanai, piešķīrusi 19 mūža stipendijas izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem, starp kuriem gleznotāji Miervaldis Polis un Maija Tabaka un aktrise Olga Dreģe un aktieris Ģirts Jakovļevs.
Izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem piešķir mūža stipendijas

Turpmāk VKKF izmaksās mūža stipendijas 263 izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem.

VKKF mūža stipendiju no 2013. gada marta saņems arhitekts Oļģerts Krauklis un Edvīns Vecumnieks, kinodramaturgs Armīns Lejiņš, kinooperators Harijs Kukels, vēsturniece Kristīne Ducmane, restauratore Aida Podziņa, rakstnieks Alberts Bels, literatūrzinātniece Anda Kubuliņa, mūziķis un pedagogs Arvīds Klišāns, baletdejotāja Inta Karule-Teikmane, skaņu režisors Jāzeps Arvīds Kulbergs, suitu nemateriālā kultūras mantojuma popularizētāja Lidija Jansone un podnieks Vladislavs Vincevičs, kā arī aktieri Olga Dreģe, Ņina Ņeznamova un Ģirts Jakovļevs, gleznotājs Miervaldis Polis, gleznotāja Maija Tabaka un tēlnieks Ojārs Arvīds Feldbergs.

Mūža stipendija (100 latu apmērā) katru mēnesi tiek maksāta papildus pensijai un citiem ienākumiem un saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" netiek aplikta ar nodokļiem. To izmaksā VKKF no savā budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem. Vecuma ierobežojuma mūža stipendijas piešķiršanai nav.

Tiesības pieteikt pretendentus mūža stipendijas saņemšanai bija Kultūras ministrijai (KM), Latvijas Radošo savienību padomei, Latvijas Pašvaldību savienībai, KM padotībā esošām valsts pārvaldes iestādēm, valsts uzņēmumiem un kapitālsabiedrībām, kurās KM ir valsts kapitāla daļas turētāja.

VKKF mūža stipendijas izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem piešķir kopš 1999. gada.

Foto: Ģirts Jakovļevs. Foto no Latvijas Nacionālā teātra arhīva

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV