Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro top izrāde “Pati uzmanība”

easyget.lv, 15.03.2013. 11:29

21. martā pirmizrādi piedzīvos “Pati uzmanība”, kas top Dirty Deal Teatro izrāžu cikla “Personas kods” ietvaros, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne. Horeogrāfiju veido Sergejs Taraseņa, vizualizācijas Kārlis Caune, bet mūziku – Gatis Ungurs. Izrādes radošā komanda pievērsušies cilvēka uzmanības izpētei.

Reklāmas stendā izlikts spilgts plakāts nav ievērības cienīgs, ja tam blakus stāv meitene minisvārkos, taču šī meitene neliks pat pamirkšķināt aci, ja tajā brīdī blakus notiks autoavārija. Novērsties no avārijas var likt vienkārši telefona zvans, un arī tas vairs neliksies svarīgi, ja svešs garāmgājējs uzsitīs pa plecu un uzrunās.

Sergejs Taraseņa ir laikmetīgās dejas horeogrāfs un dejotājs, Latvijas Kultūras akadēmijas absolvents. Šobrīd aktīvi piedalās dažādos laikmetīgās dejas projektos. Par uzmanību viņš saka: “Uzmanība – tās ir iespējas, ko esi palaidis garām. Tiklīdz mana uzmanība ir piesaistīta kaut kam konkrētam, es palaižu garām citas iespējas, ko man piedāvā dzīve.” Savukāt izrādes vizuālā materiāla autors Kārlis Caune: “Uzmanība man ir konstanta cīņa pašam ar sevi. Likt sev kaut kam pievērsties var būt viens no grūtākajiem posmiem ceļā uz risinājumu. Reizēm gan izrādās, ka uzmanības trūkums vai pārpilnums ir bijis kas ļoti intuitīvs un vajadzīgs, bet uz to nevar paļauties – ar uzmanību jābūt uzmanīgam.”

Izrādes 21. un 23. martā plkst. 19:00. Biļešu cena: Ls 4 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486

Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV