Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Frankofonijas dienu 2013 pasākumi Latvijas Kultūras akadēmijā

easyget.lv, 15.03.2013. 12:23

Latvijas Kultūras akadēmija arī šogad piedāvā interesantu un daudzveidīgu programmu, lai veicinātu sabiedrības interesi par franču valodu un rosinātu iepazīt frankofono valstu daudzveidīgās kultūras dzīves izpausmes. Interesenti aicināti piedalīties franču valodas un frankofonikas dienu 2013 pasākumos Latvijas Kultūras akadēmijā 18., 20. un 22. martā, informē Kultūras akadēmijas pārstāve Aija Melbārde.

Pirmdien, 18. martā plkst. 14.30 Teātra muzejā E. Smiļģa iela 37/39 interesentiem ir iespēja noskatīties beļģu dzejnieces un tulkotājas Rose-Marie François izrādi franču valodā „Pļavās kailam kājām”, kurā skanēs latviešu dziesmas, dzeja un mūsdienu mūzika franču valodā. Izrāde tiek organizēta ar Beļģijas vēstniecības atbalstu.

Savukārt, sadarbībā ar Kanādas vēstniecību, trešdien, 20. martā, plkst. 10.15 Latvijas Kultūras akadēmijā, Ludzas ielā 24, 2. auditorijā būs tikšanās ar pazīstamo kanādiešu profesori Ms Marie McAndrew, lekcija „Kanādas multikulturālisma politika: mīti un realitāte”.

Piektdien, 22. martā plkst. 12.00 Teātra muzejā E. Smiļģa ielā 37/39 Frankofonijas konkurss vidusskolēniem "Frankofonija un izcilākās personības" , ko organizē LKA Starpkultūru sakaru Latvija-Francija 1. un 3. kursa studenti vecāko klašu skolēniem, kuri mācās franču valodu, lai rosinātu interesi par franču valodā runājošām un rakstošām pasaulē pazīstamām personībām. Vienlaicīgi konkursa mērķis ir pulcināt jauniešus, kuriem ir vēlme gūt jaunu informāciju un iespaidus, runāt franču valodā savam priekam. Pasākumā laikā skanēs franču dziesmas studentu izpildījumā, mācīsimies kopā arī franču dejas. Konkurss tiek organizēts sadarbībā ar Beļģijas, Kanādas un Francijas vēstniecībām un Francijas institūtu Latvijā.

Visos pasākumos ieeja bez maksas, iepriekš lūgums informēt par savu klātbūtni, rakstot uz lka.frankofonija@hotmail.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV