Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidrots fotokonkursa „Mana pārsteidzošā Latvija” uzvarētājs

Easyget.lv, 18.03.2013. 15:00

Kanāla „National Geographic” rīkotajā fotokonkursā „Mana pārsteidzošā Latvija” uzvarējusi madoniete Aina Karavaičuka, kas savā īpašuma saņēma organizatoru sarūpēto galveno balvu - jauno „Sony” NEX-5R fotokameru.
Noskaidrots fotokonkursa „Mana pārsteidzošā Latvija” uzvarētājs

Karavaičukas iesniegto fotogrāfiju „Mani pārsteidza” žūrija atzina par labāko no teju 700 konkursā iesūtītajiem fotoattēliem.

"Fotogrāfijā redzama brīnišķīga Latvijas ziemas ainava, taču ne tikai! Atšķirībā no citām konkursa bildēm, šajā fotoattēlā līdzās dabai parādās cita dimensija - cilvēka dzīve. Fotogrāfijā redzamais traktors un uz tā "pannas" sēdošais cilvēks lieliski papildina ainavu. Fotogrāfija iespiežas atmiņā, jo tajā ir pārsteiguma moments, noslēpums, " žūrijas komisijas izvēli skaidroja žūrijas pārstāvis fotogrāfs Jānis Deinats.

A.Karavaičuka ir Bērzaunes pagasta SIA "Upmaļi A" saimniece. Fotografēšana ir viņas vaļasprieks. Karavaičuka, kas sevi dēvē par fotomednieci, jau agrāk tikusi pie balvām fotokonkursos. Bērzaunes pagastā un Madonas pilsētā bijušas arī Karavaičukas fotodarbu izstādes.

Balvas saņemšanas pasākumā Karavaičuka neslēpa saviļņojumu un pārsteigumu. "Liels prieks, pat vārdu trūkst! Šī balva man ir tikpat negaidīta kā traktors manā fotogrāfijā. Es toreiz fotografēju dabas ainavu, kad piepeši nezin no kurienes iznira šis interesantais objekts," smaidot atceras azartiskā mirkļa medniece.

Viņa atzīst, ka fotografēšana sniedz milzīgu gandarījumu un atslodzi no ikdienas darba rutīnas un rūpēm.

Savukārt sabiedrības simpātiju balvu konkursā izpelnījās jelgavnieks Juris Lācis, kurš saņems žurnāla „National Geographic” gada abonementu. Viņa uzņemtā fotogrāfija "Mežs" ieguva visvairāk balsu interneta balsojumā. Fotoattēlā redzams mežs no skatu torņa Ložmetējkalnā.

Fotokonkursā „Mana pārsteidzošā Latvija”, kas norisinājās sadarbībā ar „Sony”, kopumā tika iesniegti 686 darbi. Tos vērtēja fotogrāfs Jānis Deinats, žurnāla „National Geographic” galvenais redaktors Rimants Ziedonis, vides pētnieks Māris Olte, dabas fotogrāfs un biologs Māris Kundziņš un TV ziņu moderatore Kristīne Garklāva.

Turklāt ikviens interesents līdz 17. martam varēja nobalsot par savu favorītbildi "National Geographic” Faceboo.com interneta vietnē.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV