Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Salīdzinās igauņu un latviešu rakstnieku bērnības atmiņu darbus

easyget.lv, 18.03.2013. 15:31

Līdz 30. aprīlim Rakstniecības un mūzikas muzejā skatāma Oskara Lutsa draudzes skolas muzeja ceļojošā izstāde „Pavasaris” uz teātra skatuvēm. RMM izstādes ietvaros piedāvā nodarbību skolēniem “Dejo Tods un Annele”, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.

Oskara Lutsa “Pavasaris” ir spožākais bērnības atmiņu romāns igauņu literatūrā. Izstāde iepazīstina ar romāna iestudējumiem – kopumā 16 izrādēm, kas no 1936. līdz 2009. gadam tapušas Igaunijas, Latvijas un Somijas teātros. Latvijā Pavasaris tika iestudēts 1980. gadā Jaunatnes teātrī. Izstādē redzams video ar aktieru atmiņām par iestudējumu Latvijā, kā arī iespējams noklausīties audio fragmentus no izrādes.

RMM nodarbība „Dejo Tods un Annele“ paredzēta 4. – 9. klases skolēniem. Nodarbībā skolēni varēs aplūkot izstādi, atcerēties bērnības atmiņām veltītus darbus latviešu literatūrā. Nodarbības vadītāja skolēnus iepazīstinās ar divām līdzīgām epizodēm no Lutsa „Pavasara“ un Annas Brigaderes „Dievs. Daba. Darbs“, kuru līdzības pamatā ir grāmatu varoņu dejota deja. Tautas instrumentu pavadījumā skolēniem būs iespēja apgūt grāmatās aprakstītās dejas – reilenderu un fransēzi. Nodarbības mērķis ir iepazīstināt ar šodien skolēnu vidū izzudušu izklaides formu – tautas deju, kā arī atgādināt par Baltijas valstu vēstures un literatūras ciešo saikni.

Nodarbība jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 67227782. Biļetes cena vienam skolēnam – 1,- Ls. Grupu pavadošajam pieaugušajam ieeja bez maksas. Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV