Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Multimediālā performancē apvienojas gleznotāja, perkusionists un vijolniece

Easyget.lv, 19.03.2013. 11:08

23. martā plkst. 18:00 Reiterna nama Mūzikas un Mākslas salonā notiks multimediāla performance „Kustība”.

Performancē apvienosies trīs dažādi mākslinieki, sapludinot robežas starp telpu, skaņu un krāsu... Šajā radošajā improvizācijas darbnīcā darbosies gleznotāja Ieva Caruka, perkusionists Alberts Mednis un vijolniece Natālija Grigoroviča-Skarbinika.

Vijolniece būs arī galvenās tēmas stāstītaja, kas savas performances laikā ne vien izpaudīsies muzikāli, bet arī stāstu paudīs caur tikai sev raksturīgu kustību telpā. To visu papildinās perkusiju neatkārtojamās skaņas un gleznotājas „deja” uz lielformāta plaknēm. Rezultāts nav prognozējams, tas atkarīgs no klātesošo sadarbības, sajūtām, atmosfēras telpā, kāda cita nejauša pavērsiena...

Vijolnece Natālija Grigoroviča-Skarbinika ir jauna un jau atzīta mūziķe Eiropā. 2012. gadā viņa uzstājās ar improvizāciju koncertiem vijolei un ērģelēm dažādās Vācijas pilsētās. Pavisam drīz gaidāms koncerts Hannoverē.

Alberts Mednis ir pieredzes bagāts perkusionists. Kopā ar Natāliju koncertēja Pēterbaznīcā 2012. gada 18. novembra koncertā ar improvizācijām "'Rītausma'' un ''Vētra"'.

Grafiķes un gleznotājas Ievas Carukas pēdējie projekti: 2011. gadā Ivonnas Veihertes galerijā „Zīmējumi" un 2012.gadā izstāde „Lino" galerijā "Māksla XO”. Darbi atrodas LMS kolekcijā , Eiropas Savienības Komisijas kolekcijā ,Vairas Vīķes-Freibergas kolekcijā- glezna "Eiropas nolaupīšana", vēl citi darbi atrodami gan Eiropas, gan Amerikas privātkolekcijās.

Salonā vēl šobrīd ir apskatāma Ievas Carukas personālizstāde „Sievietes- iedomu ziedi...”, kuras noslēgums ir minētā performance.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV