Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Saruna par Māra Melgalva dzeju

easyget.lv, 20.03.2013. 11:58

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 27. martā, plkst. 17:30 notiks pasākums “Melgalva lietas” – saruna par Māra Melgalva dzejas nozīmi 1980. gados un šobrīd, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.
Saruna par Māra Melgalva dzeju

Māra Melgalva dzeja ir ironiska, dzēlīga un patiesa pret cilvēku un viņa vājībām. Viņš savā dzejā ir nežēlīgi prasīgs gan pret sevi, gan citiem. Jau ar savu pirmo krājumu “Meldijās iešana” dzejnieks iemantoja lielu popularitāti, tomēr šodien plašāk zināma tā Melgalva dzejas daļa, kas kļuvusi par dziesmu tekstiem.

Pasākumā piedalīsies dzejnieks Jānis Rokpelnis, kas dzejā debitējis neilgu laiku pirms Melgalva. Stāstos par Māri Melgalvu kā studiju biedru un muzejnieku dalīsies žurnāliste Ilze Vītola. Par darbu ar Māra Melgalva dzeju stāstīs komponists Juris Kulakovs, kura leģendārajai grupai Pērkons ir daudz dziesmu ar šī dzejnieka vārdiem.

Pasākums notiek izstādes “Smacenis” sarīkojumu ciklā, kas veltīts ievērojamiem 1970. – 1980. gadu rakstniekiem. Ciklu aizsāka sarīkojums “Klāva lietas”, kurā pulcējās Klāva Elsberga lasītāji, cenšoties noskaidrot, vai un kādēļ Elsberga dzeja joprojām aktuāla arī 21. gadsimtā.

Pirms pasākuma visi aicināti apskatīt izstādi “Smacenis”, kas pievēršas rakstnieku un mūziķu statusam Latvijā stagnācijas laikā un šodien. Izstādē apskatāmas arī notis grupas Pērkons dziesmai “Gandrīz tautasdziesma”, kas komponēta ar Māra Melgalva vārdiem.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Vietu skaits zālē ierobežots. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV