Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Izdota pirmā grāmata latviešu valodā par koučingu

Easyget.lv, 27.03.2013. 12:46

Džona Vitmora darbs "Koučings sasniegumiem" ir kļuvusi par galveno mācību grāmatu koučinga metodoloģijā. To izmanto koučinga apmācībā un personāla vadības nodaļās visā pasaulē. Grāmatā ir izskaidroti un ar piemēriem no biznesa un sporta pasaules ilustrēti koučinga principi, aprakstīts koučinga process, secīgo jautājumu jeb GROW modelis un prakse.

Labs koučings ir prasme un varbūt pat māksla. Lai pilnībā izmantotu tā apbrīnojamās iespējas, ir vajadzīga dziļa izpratne un prakse. Koučings ir cilvēka potenciāla atmodināšana ar mērķi maksimāli paaugstināt viņa personisko sniegumu. Koučings nemāca, bet palīdz mācīties.

Labam koučam ir jābūt ekspertam koučingā, nevis kādā noteiktā biznesa jomā. Tāpēc ir ļoti svarīgi saprast un izmantot koučinga pamatprincipus ikdienas saskarsmē.

Izlasot šo grāmatu, jūs sev atklāsiet koučinga vērtību un uzzināsiet, kā ar šo metodi varat uzlabot savus sasniegumus biznesā, kā arī jebkurā citā jomā. Izmantojot koučinga metodi ikdienas saskarsmē, jūs harmonizēsiet attiecības ar kolēģiem un ģimenes ģimenes locekļiem.

Ko par grāmatu saka latviešu personības izaugsmes treneri un uzņēmēji?

"Ļoti praktiska grāmata, kas dod izpratni par to, kas ir koučings, kā tas darbojas, kādas ir tā priekšrocības un pielietojums dažādās situācijās. Autora valoda un izmantotā  terminoloģija  ir vienkārša un palīdz viegli saprast lasīto, savukārt praktiskie piemēri ļauj lasītājiem pašiem izmēģināt šos principus. Es ieteiktu šo grāmatu visiem vadītājiem, kas vēlas sasniegt izcilus rezultātus kopā ar savu komandu, kā arī ikvienam, kuru interesē, kas ir koučings."
Evija Vaščenko, koučs, FranklinCovey Latvia sertificēta trenere un konsultante, ICF Latvia valdes locekle

“Grāmata ir iedvesmojošs un arī praktisks ievads koučinga pasaulē. Tā sniedz izpratni par koučinga pieeju, pamatprincipiem un praktiski lietojamiem modeļiem. Lai gan sākotnēji šķiet, ka grāmata ir adresēta vadītājiem, kuri vēlas stiprināt savas līdera spējas, esmu pārliecināta, ka šos pašus principus varēs izmantot arī pārdošanas speciālisti darbā ar klientiem, uzņēmumu darbinieki saskarsmē ar kolēģiem un pat vecāki, kuri vēlas uzlabot attiecības ar bērniem. Džons Vitmors sarežģītus jautājumus skaidro vienkāršā valodā, viņš min daudzus piemērus, provocē lasītāja priekšstatus par lietu kārtību un bieži vien liek pasmaidīt.” 
Katrīna Ošleja, Talentor Latvia vadītāja un koučs.

Grāmatas sagatavošanā izdošanai atbalstu sniedza Biedrība ICF.LV, kura šogad laikā no 22. līdz 28. aprīlim rīko koučinga nedēļu „Koučings sasniegumiem”.

Sers Džons Vitmors ir viens no koučinga pamatlicējiem, GROW modeļa autors un atzīts eksperts līderības un organizāciju pārmaiņu jomā. Viņš ir sarakstījis vairākas grāmatas par sportu, līderību un koučingu. “Koučings sasniegumiem” ir kļuvusi par rokasgrāmatu tiem, kas savā darbā izmanto koučinga metodes. Tā ir pārdota vairāk nekā pusmiljons eksemplāros un tulkota vairāk nekā 22 valodās.

Savu karjeru uzsācis kā profesionāls sacīkšu braucējs "Ford" komandā, Džons Vitmors ir kompānijas "Performance Consultants" līdzdibinātājs un priekšsēdētājs, viens no vadošajiem domātājiem līderības un organizācijas attīstības jomā un strādā globālā mērogā ar vadošajām
starptautiskajām korporācijām, lai iedibinātu koučingā balstītu vadīšanas kultūru un līderības programmas.

Intervijas ar Džonu Vitmoru:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV