Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

1. aprīlī notiks Anekdošu virpulis

Easyget.lv, 28.03.2013. 13:54

1. aprīlī plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē notiks stāstnieku konkursa "Anekdošu virpulis 2013" fināls.

Konkursa dalībnieki pārstāv dažādus Latvijas novadus un tiesības piedalīties finālā izcīnījuši savu skolu un novadu jokotāju sacīkstēs. Jaunākais konkursa dalībnieks mācās 2. klasē, bet pieredzējušākais ir 12. klases audzēknis. Stāstnieku konkurss „Anekdošu virpulis” ir bērnu un jauniešu tradicionālās kultūras apgūšanas programmas „Pulkā eimu, pulkā teku” sastāvdaļa.

Pasākuma mērķis ir palūkoties uz sevi un apkārt notiekošo no smieklu perspektīvas, jokošanas un anekdošu stāstīšanas mutvārdu tradīciju kopšana un pārmantošana. Stāstnieku konkursa „Anekdošu virpulis” fināls ir lieliska iespēja baudīt anekdotes jauno stāstnieku izpildījumā un pēc tam tās stāstīt tālāk, uzlabojot noskaņojumu sev un līdzcilvēkiem.

Konkursu vērtē: Latviešu folkloras krātuves pētnieki Guntis Pakalns un Aldis Pūtelis, Jūrmalas Tautas teātra aktieri Ingūna Radziņa un Ģirts Alsters, Andrejs Svilāns no Nacionālā Botāniskā dārza Salaspilī, Rīgas 47. vidusskolas skolotāja Iveta Irbe.

Konkursu rīko: Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un tradicionālās kultūras biedrību „Aprika”.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV