Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

“Mūsu dienu skaņu celiņš” piedzīvos otro cēlienu

Easyget.lv, 28.03.2013. 13:59

Dzejnieki Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls un muzikālā grupa Sigma aicina uz skaņu izrādes pavasara atgriešanos 4. aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī
“Mūsu dienu skaņu celiņš” piedzīvos otro cēlienu

Četri spožākie savas paaudzes dzejnieki – Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls – un muzikālā grupa Sigma apvienojušies, lai radītu dzejas un mūzikas kompozīciju “Mūsu dienu skaņu celiņš”. Tapusi pērnā gada rudenī, skaņu izrāde piedzīvos pavasara atgriešanos ceturtdien, 4. aprīlī, plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī, informē biedrības „Laikmets” projektu koordinatore Marika Papēde.

“Mūsu dienu skaņu celiņš” ir audiāls piedzīvojums, kurā parādās gan katra dzejnieka unikālā personība, gan saklausāma visu izrādes dalībnieku kopējā balss – vienotais skanējums, kas rodas, savijoties liriskām, skumjām un sociāli aktīvām, ironiskām un pat provokatīvām intonācijām. Dzejas un mūzikas kompozīcija veidota kā iestudējums, kurā izmantoti skatuviskās izteiksmes līdzekļi, kas ļauj skatītājam tuvplānā sastapties ar dzeju, mūziku un tās radītājiem.

Izrādē piedalās spilgtākie mūsu dienu dzejnieki, kas ne vien spēj uzrunāt no jaunizdotu dzejas krājumu lappusēm, bet likuši par sevi runāt arī citiem. Inga Gaile par jaunāko dzejas krājumu Migla (2012) saņēmusi Ojāra Vācieša literāro prēmiju, turpinot Annas Auziņas dzejas krājuma Es izskatījos laimīga panākumus 2011.gadā. Arvja Vigula otrā dzejas krājuma 5:00 (2012) manuskripts ticis apbalvots ar Annas Dagdas prēmiju, savukārt pagājušā gada rudenī klajā laista Kārļa Vērdiņa kopotās dzejas grāmata Mēs.

Dzejas apskaņotāji, muzikālā grupa Sigma dibināta 2006. gadā un, laika gaitā piedzīvojot nelielu sastāva maiņu, šobrīd uzstājas kā trio: Jānis Ozoliņš (klavieres un vokāls), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (bungas). Grupas Sigma mūzikā jūtama gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas ietekme, estētisku minimālismu atklājot neierobežotā skaņu spektrā un papildinot ar literārām un filozofiskām pārdomām.

Scenārijs: Kārlis Vērdiņš
Režija: Inga Surgunte, Maija Treile
Māksliniece: Marija Rozīte
Projekts Mūsu dienu skaņu celiņš tapis sadarbībā ar Rakstniecības un mūzikas muzeju.
Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Pirmizrāde: 2012. gada 29. novembrī Rakstniecības un mūzikas muzejā

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un Galerijā Istaba (Rīgā, K. Barona ielā 31a), biļešu rezervācija, rakstot uz git@git.lv. Ieejas maksa – Ls 3,00; skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem – Ls 2,00.  

Foto: Inga Gaile. Foto (c) Ingus Bajārs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV