Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas un Gruzijas jauniešu sadarbības projekts "Animated Alphabet"

Easyget.lv, 03.04.2013. 09:01

Mākslas studija Peahen un biedrība Crystral sadarbībā ar Gruzijas partneri GFM Filmbridge organizē jauniešu sadarbības projektu Animated Alphabet – jauno mākslinieku un animatoru apmaiņas projektu Latvijā, kas norisināsies no 1. līdz 13. augustam Vidzemē, Lizumā.

Projekta tēma ir māksla un kultūra saistībā ar kultūras pieejamību reģionos, tā mērķis ir iedrošināt radošo nozaru pārstāvjus – gleznotājus, fonu māksliniekus, animatorus, scenāristus, montētājus, skaņu režisorus u.c. – no divām dažādām valstīm sastrādāties, pārvarot kultūras, valodas un pieredzes atšķirības. Projekts paredz vietējās auditorijas iesaisti, piedāvājot tai piedalīties atsevišķos projekta posmos – diskusijās, animācijas filmu skatēs un starpkultūru vakarā.

Tā kā pieredzes apmaiņas mērķis ir popularizēt Latvijas un Gruzijas animācijas mākslu, kur filmu mākslinieki ir gleznotāji, projekts veidots tā, lai sasniegtu plašāku auditoriju. Pieredzes apmaiņa ietver ideju izstrādi diskusijas, prezentācijas, darbu jauktās grupās un radošās darbnīcas, kā rezultātā tiks radīts gala produkts – animācijas īsfilma par latviešu un gruzīnu alfabētu. Filmas pirmizrāde paredzēta Lizuma svētku laikā 10. augustā Lizuma vējdzirnavās.

Dalībai projektā konkursa kārtībā tiks izvēlēti 10 dalībnieki no Latvijas un 10 no Gruzijas. Projekta darba valoda – angļu.

Pateicoties programmas Jaunatne darbībā atbalstam, apstiprinātajiem dalībniekiem tiek segts 70 % ceļa izdevumu, kā arī ēdināšana un naktsmītnes pilnā apmērā.

Pieteikuma forma un programma atroda šiet. Pieteikumu pieņemšanas termiņš - 15. aprīlis.

Kontaktinformācija: http://www.peahen.eu/?section=animated-alphabet, animatedalphabet@gmail.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV