Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kulta seriāla „Troņu spēle” 3. sezona arī Latvijā

Easyget.lv, 04.04.2013. 13:22

Kulta seriāla „Troņu spēle” 3. sezonas sērijas Latvijas skatītāju vērtējumam tiks nodotas piektdien, 12. aprīlī, pulksten 21.10 kanālā FOX. Jaunā sezona solās būt vēl krāšņāka un grandiozāka nekā iepriekšējās divas gan filmēšanas vietu, gan kauju ainu un specefektu ziņā.

Tikai divas nedēļas pēc "Troņu spēles" trešās sezonas pasaules pirmizrādes episkā žanra cienītāji arī Latvijā varēs no jauna gremdēties pārbagātās fantāzijas pasaulē, kurā darbojas karaļi, karalienes, bruņinieki, zemnieki un dažādas mistiskas radības - viņu vidū gan cēli drosminieki un godavīri, gan gļēvi nodevēji un meļi.

Šīs „Troņu spēle” sezonas sižets balstīts uz Džordža R. R. Mārtina romāna "Zobenu vētra" pirmās daļas motīviem, kas ir sāgas "Dziesma par ledu un uguni” trešā grāmata. Jaunās sezonas sauklis vēsta: "Karš uz dzīvību un nāvi, starp ledu un uguni! Ja mēs zaudēsim, tumsa nekad nebeigsies!"

Cīņa par Dzelzs troni ir sākusies! Tā izvērtīsies no dienvidiem, kur svelme briedina sazvērestības, iekāri, intrigas un viltu, līdz bezgalīgajiem sasalušajiem ziemeļiem, kur gadiem ilgas ziemas rūda cilvēkos sīkstumu, neatlaidību godu un cēlsirdību. Arī „Troņu spēle” 3. sezonā septiņas augstdzimušas dzimtas turpinās sīvu cīņu par varu izdomātos kontinentos Vesterosā un Eosā. Galvenais sižeta dzinējspēks joprojām būs cīņa par varu, raisot pārdomas par šā fenomena dziļāko būtību gan vēsturiskā, gan mūsdienu aspektā.

Seriāla radītāji arī sola, ka trešajā sezonā skatītājus īpaši pārsteigs varoņu tērpi. Pēc viņu paustā, kostīmu mākslinieku komanda šoreiz ir pārspējusi pati sevi, radot "Troņu spēļu" varoņiem neticami lieliskus apģērbus. Iedvesmu kostīmu mākslinieki smēlušies japāņu, persiešu, beduīnu un citās pasaules kultūrās.

Paplašinājies arī filmēšanas ģeogrāfiskais areāls - seriāla trešās sezonas sērijas filmētas ne tikai Ziemeļīrijā, bet arī Maltā, Horvātijā, Islandē un Marokā.

"Šovs turpina uzņemt apgriezienus un elpo arvien dziļāk. Katra nogalinātā tēla vietā nāk divi jauni," stāsta aktieris Pīters Dinkleidžs, kurš atveido vienu no spilgtākajiem tēliem seriālā - Tirionu Lanisteru. Stāstot par jauno sezonu, slavenais pundurītis ar neslēptu apmierinājumu atklāj, ka septiņas karaļvalstis drebēs bailēs no Tiriona Lanistera, kam pretim nespēj stāties neviens karalis un viņu armijas.

Seriāla producenti par Dinkleidžu izteikušies, ka "viņš ir mūsu sapņu Tirions". Ar izvēli ir trāpīts desmitniekā - aktierim šī loma atnesusi "Emmy" un "Zelta globusa" balvas kā labākajam otrā plāna vīriešu lomas atveidotājam.

Vēl asāku izjūtu un emociju gammu skatītājiem jaunajā sezonā sola arī aktrise Natālija Dormere, kas tēlo karalieni Mārdžeriju Tirelu. "Likmes pieaug vēl vairāk. Uzticība sāk ļodzīties. Seriāla lielākais spēks ir tajā, ka nekas nav absolūti svēts," uzskata Dormere.

Jaunākajā sezonā tēlu pamatsastāvam piepulcēsies daudzi jauni - viņu vidū Meira Rīda, ko atveidos aktrise Elija Kendrika, Džodžens Rīds (Tomass Sangsters) un Mens Raiders (Kiarans Hindss).

Izrādās, ka "Troņu spēle" jau ir devusi krietnu artavu Ziemeļīrijas ekonomikā, un sagaidāms, ka būtiski pieaugs šīs Lielbritānijas sastāvā esošās teritorijas ieņēmumi no tūrisma. Pēc valdības vēstītā, seriāls ir radījis Ziemeļīrijai vēsturiski lielāko pozitīvo publicitāti. Vietējās varas institūcijas šogad iecerējušas organizēt īpašus tūrisma braucienus uz vietām, kur noritējusi "Troņu spēles" filmēšana, jo par šādu maršrutu esot liela interese.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV