Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

VEF radošais kvartāls atklās jauno sezonu

Easyget.lv, 08.04.2013. 13:15

20. aprīlī VEF radošā kvartāla sezonas atklāšanā apmeklētājus sagaida Dzejas slams, pirmā Melno Caurumu improvizācija, varēs apgūt pirmos tango soļus, notiks koncerti un performances Totaldobže mākslas centra topošajā koncertzālē, galerijā/bārā Ziema, VEF skeitparkā un mākslinieku darbnīcās.
VEF radošais kvartāls atklās jauno sezonu

Sestdien, 20. aprīlī, VEF radošajā kvartālā tiks atklāta jaunā sezona. Atvērti būs visi kultūras un izklaides punkti, kas pēdējo 5 gadu laikā par savu bāzes vietu izvēlējušies VEF teritoriju.

Plkst. 13:00 pavisam mazajiem rīdziniekiem būs iespēja iemācīties dziesmu kopā ar jauno komponistu Platonu Buravicki, vērot, kā top laikmetīgās dejas izrāde Kristīnes Vismanes izpildījumā un kā, džeza mūziķa Arta Oruba bungām rībot, top mākslinieka Reiņa Pētersona multfilma. Pēc koncerta bērni varēs paši izmēģināt laikmetīgo deju Kristīnes vadītajā nodarbībā, doties pārgājienā pa mākslinieku darbnīcām, iemēģināt roku sietspiedē darbnīcā Luste un nofotogrāfēties kopā ar vecākiem fotostudijā Graphic.lv

Paralēli bērnu pasākumiem darbosies Retro Spectro vintage tirdziņš, tas nozīme - par pucēšanos nav pārak jāuztraucas, visu vajadzīgo varēs iegādāties uz vietas.

Gleznotāja Anda Lāce aicina apmeklētājus doties uz viņas darbnīcu 18:30, kurā kopīgi ar komponistu Platonu Buravicki izpildīs jaunizveidoto performanci "Kokons". Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikties laicīgi, rakstot uz e-pastu austra@totaldobze.com

Savukārt Totaldobže mākslas centrs atrādīs topošo koncertzāli sākuma stadijā, piedāvājot apmeklētājiem kļūt par aculieciniekiem tam, kā no robusta industriālā korpusa, kas pērn saņemts ar tekošu jumtu un izsistiem logiem, pašu spēkiem tiek izveidota mūsdienīga multifunkcionāla koncertzāle, neinvestējot miljonus būvniecībā, bet sildot jauno kultūru. Vakars sāksies 19:30 ar skatītāju iecienīto dzejas slamu, kurā viens no 12 jaunajiem un talantīgajiem, profesionāliem un iesācējiem dzejniekiem un vārda meistariem saņems 100 latu balvu no Kultūrkapitālfonda. Tiks atklāts jaunais pasākumu cikls 'Melnie Caurumi' ar pirmo improvizāciju - uz skatuves kāps laikmetīgās akadēmiskās un elektroniskās mūzikas pārstāvji kopīgi ar vizuālo mākslinieku no Kanādas, lai, uz vietas improvizējot, radītu jaunu unikālu skaņdarbu. Tie, kas vēlas apgūt Tango, bet vēl to sākuši, varēs apgūt pirmos dejas soļus pieredzējušā Tango Nuevo pasniedzēja Aigara Stirnas vadībā. Būs arī iespēja notestēt savas bailes radošajā mākslas laboratorijā, kas notiek sadarbībā ar biedrību “Laikmetīgās mākslas institūts”, kura vadībā tiek realizēts projekts “Horizontu meklējot”, kas iekļauts “Rīga 2014” tematiskās līnijas “Okeāna alkas” programmā. Varēs iepazīt igauņu peroformanču mākslinieci Sandru Jogevu, noskatīties Mika un Krista Zankovsku spoken word perfomanci, bet noslēgumā ļauties Andra Indāna (Latvijas Gāze) dinamiskajiem deju ritmiem.

Bārā "Ziema" no plkst. 21:00 uzstāsies pašmāju grupas Baložu pilni pagalmi, Manta un Bērnības Milicija, bet pēc tam – DJ Sairam RiggaJungle.

VEF teritorijā varēs arī garšīgi paēst un gozēties svaigi atnākušā pavasara saulītē uz Totaldobže jumta terases, uzmeistarot sev kreklu sietspiedes darbnīcā Luste un, ja nu kāds vēl nebūs paspējis, šī varētu būt īstā diena riteņu sezonas atklāšanai.

Līdz 19:00 ieeja pasākumā bez maksas, vēlāk - Ls 3. Ieejas biļete Psaiho baiļu trasē visas dienas garumā - Ls 9.99, bet kopā ar vakara pasākumiem pārejā teritorijā Ls 11.99.

VEF radošais kvartāls ir viens no aktīvākajiem, daudzkrāsainākajiem un lielākajiem jaunās kultūras punktiem Rīgā. 2013. gada sezona ir pasludināta par 'Lielo Kūleni' – tas nozīmē straujāku attīstību, vēl vairāk aktīvo punktu un radikālāk iedvesmojošus kultūras un izklaides pasākumus.

Foto: Grupa Manta. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV