Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raidījumā „Remarka” par drāmas „Vējiem līdzi” tapšanu Dailes teātrī

Easyget.lv, 08.04.2013. 15:23

Otrdien, 9. aprīlī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Raidījumā par drāmas „Vējiem līdzi” tapšanu stāstīs Dailes teātra viesrežisors Jans Villems van den Boss, bet par sadarbību ar režisoru no Lielbritānijas stāstīs aktrise Elīna Dzelme un aktieris Pēteris Gaudiņš, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Iestudējumu Margaretas Mičelas „Vējiem līdzi” par temperamentīgu Dienvidu skaistuli Skārletu O’Hāru (Kristīne Nevarauska) un vīrišķīgu avantūristu Retu Batleru (Artūrs Skrastiņš) un viņu mīlas stāstu kā drāmu divos cēlienos veidojis režisors no Lielbritānijas Jans Villems van den Boss (Jan-Willem van den Bosch), kas Dailes teātra skatītājiem jau pazīstams kā izrāžu „Spilvencilvēks" (2005) un „Amadejs" (2011) režisors. Pirmizrāde paredzēta 19. aprīlī Dailes teātra Lielajā zālē.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas aprīļa pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 23. aprīlī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV