Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ar mobilo izstādi Liepājā viesosies Tartu zinātnes centrs „AHHAA”

Easyget.lv, 09.04.2013. 12:18

28. aprīlī no pulksten 12:00 līdz 16:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ikvienam interesentam bez maksas būs iespēja piedalīties Igaunijas pilsētas Tartu zinātnes centra „AHHAA” mobilajā izstādē „Zinātne uz riteņiem”.
Ar mobilo izstādi Liepājā viesosies Tartu zinātnes centrs „AHHAA”

Sadarbojoties Liepājas Kultūras pārvaldei ar Tartu zinātnes centra „AHHAA” darbiniekiem, Liepājā ikvienam interesentam būs iespēja pārliecināties, cik zinātne ir aizraujoša. „AHHAA” zinātnes centrs ir lielākais Baltijas valstīs, piesaistot tieši jaunās paaudzes auditoriju.

Arī Liepājā bērniem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties dažādos fizikas un ķīmijas eksperimentos, darbnīcās, izzinot, piemēram, cilvēka DNS. Darbosies mobilais planetārijs.

Tartu zinātnes centrs „AHHAA” Latvijā viesojas jau otro gadu, bet Liepājā viņi viesosies pirmo reizi. Liepājnieki un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iespēju vairāku stundu garumā pārliecināties, cik zinātne ir aizraujoša.

Visas aktivitātes notiks latviešu, angļu un krievu valodā.

Atgādinām, ka 28. aprīlis Liepājā būs īpaši aizraujošs, jo arī Rožu laukumā no pulksten 12:00 ikviens interesents varēs piedalīties instalācijā „Krēsli”, ko uz Liepāju atvedīs Francijas mākslinieki. Šīs interaktīvās lēnās un klusās atrakcijas brīvā dabā autors ir plastiskās mākslas meistars Žans Marī Gerēns. Tā pirmo reizi tā tiks rādīta skatītājiem ārpus Francijas robežām.
„Krēsli” ir piecas kustīgas, mehāniskas skulptūras-struktūras, kas veidotas no dzelzs, koka un akmens, kurus uz Liepāju atvedīs” Théâtre de la Tête Noire”. Novietoti publiskā vietā, tie ļauj peldēt, rāpot, lidot un skriet.

Šīs interaktīvās bezmaksas instalācijas uz Latviju atvedis Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Théâtre de la Tête Noire, Starptautisko Baltijas baleta festivālu un Liepājas Kultūras pārvaldi.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV