Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Spānijas kultūras dienas Rīgā

Easyget.lv, 10.04.2013. 10:57

No 16. līdz 30. aprīlim norisināsies Spānijas Kultūras dienas (Los Días de la Cultura Española), kuru ietvaros paredzēta plaša pasākumu programma, kas iekļaus konkursus, kino ciklu, atvērtās lekcijas un fotoizstādes.
Spānijas kultūras dienas Rīgā

Spāņu valodas pratējiem līdz 19. aprīlim ir iespēja piedalīties Spānijas vēstniecības rīkotajā stāstu konkursā „Interoceánico”, kura galvenā balva ir spāņu valodas kursi.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad kino cienītājus priecēs Spānijas vēstniecības organizētais spāņu kino cikls Eiropas Savienības mājā. Kino cikla ietvaros 22. aprīlī tiks demonstrēta Marselo Piņeiro filma „Metode”, kuras pamatā ir Žordi Galserāna luga „Grenhola metode”, kas pašreiz iestudēta vairākos Latvijas teātros. Filmas tiks demonstrētas spāņu valodā ar angļu subtitriem. Ieeja bez maksas.

Spānijas Kultūras dienu ietvaros 23. aprīlī plkst. 10:30 Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē tiks svinēta Grāmatu diena (El Día del Libro), bet 29. aprīlī plkst. 17:00 Latvijas Kultūras akadēmijā notiks kultūras dienu Galā koncerts.

Spānijas vēstniecības un augstāko izglītības iestāžu sadarbība attīstās ne tikai kultūras, bet arī izglītības jomā. Šogad ir parakstīti sadarbības līgumi ar Latvijas Kultūras akadēmiju un Latvijas Universitāti, atjaunojot MAEC-AECID lektoru programmu, kuras ietvaros augstskolās strādās spāņu vieslektori. Savukārt stipendiju programma Ruta Quetzal jau otro gadu pēc kārtas sniegs iespēju skolniecei no Latvijas kopā ar vairāk kā simts citiem skolniekiem doties ekspedīcijā, kas šogad atkārtos jūras braucēja Nunjesa de Balboa ceļu.

Eiropas mobilitātes programmas Comenius ietvaros skolēnu grupa no Tumes vidusskolas trīs mēnešus mācījās Haveas (Jávea) 1. vidusskolā Alikantē, savukārt skolēni no Haveas apmaiņas programmā uz Latviju ieradīsies šī mēneša beigās.

Spānijas Kultūras dienas noslēgsies ar fotogrāfa Marjano Ikasa izstādes atklāšanu „Zaudējumu Albums” Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Izstādi būs iespējams apmeklēt līdz 2. jūnijam.

Plašāka informācija pieejama Spānijas vēstniecības mājas lapā: www.SpanijasVestniecibaLatvija.maec.es un pasākumu norises vietās.

Spānijas Kultūras dienas organizē Spānijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar vairākām institūcijām un izglītības iestādēm - Spānijas Tūrisma biroju, Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Universitāti un Latvijas Fotogrāfijas muzeju - - ar mērķi popularizēt spāņu kultūru un valodu. Spānijas Kultūras dienās ar dažādām aktivitātēm piedalās arī Spāņu mācību centrs „Centro Picasso” un Spāņu kultūras centrs „Séneca”.

Foto: Kadrs no Marselo Piņeiro filmas „Metode”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV