Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmizrāde dokumentālajai filmai par Astrīdi un Ivaru Ivaskiem

Easyget.lv, 15.04.2013. 13:04

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst.16:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks dokumentālās filmas “Astrīde un Ivars Ivaski pasaules ceļos” 1. daļas “Lielie ceļi” pirmizrāde, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.

Lielu mūža daļu pavadot trimdā, latviešu dzejniece Astrīde Ivaska un igauniski rakstošais Ivars Ivasks (1927 – 1992) nepaliek savu tautiešu savrupajā vidē, bet veido kontaktus un sadraudzējas ar dažādu tautību kolēģiem visā pasaulē. To lielā mērā noteic gan abu lieliskās valodu zināšanas, gan Ivara Ivaska redaktora darbs žurnālā Pasaules Literatūra Šodien (World Literature Today), gan viņa iedibinātā Neištata (Neustadt) starptautiskā literatūras balva, kuru saņēmis ne viens vien vēlākais Nobela prēmijas laureāts.

Filmā Astrīdes Ivaskas atmiņu stāstījumu papildina daudzi dokumentāli materiāli. Tās idejas autors, scenārists un režisors ir lietuviešu literatūrzinātnieks Silvestrs Gaižūns, kas Ivasku personībām pievērsās, sākotnēji interesējoties par vienu no pāra daudzajiem draugiem – lietuviešu trimdas dzejnieku Henriku Radausku.

Ieeja bez maksas.

Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV