Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Radošās darbības nedēļu “Radi!” atklās starptautisks seminārs “Mākslas loma sociāli nozīmīgos procesos”

Easyget.lv, 15.04.2013. 13:22

22. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijā Radošās darbības nedēļu “Radi! 2013” atklās Starptautiskā teātra festivāla jauniem cilvēkiem “NoMadI” 2013 un Britu padomes Latvijā organizētais seminārs “Mākslas loma sociāli nozīmīgos procesos”, informē festivāla “NoMadI” 2013 producente Zane Estere Gruntmane.

Semināra mērķis ir radīt vidi sarunai par mākslu kā vienu no instrumentiem sociālās labklājības veicināšanā. Semināra un radošo darbnīcu vadītāji būs dažādu nozaru mākslinieki no Somijas, Apvienotās Karalistes, Lietuvas un Latvijas, kas dalīsies ar savu pieredzi, stāstot un rādot kā vizuālā un jauno mediju / tehnoloģiju māksla, teātris, mūzika, cirks var palīdzēt risināt komunikāciju, izglītības, veselības, sociālās nodrošinātības un aprūpes problēmas.

Semināra dalībnieki:

  • Piia Karkkola “Efektīvais Cirkus” projekta vadītāja (Somija);
  • Joonas Keskinen un Antero Mento projekta “Mākslas iespējas” dalībnieki un radošās darbnīcas “Laulunloihtijat” (Dziesmas spēks) vadītāji (Somija);
  • Milda Laužikaitė, britu Radošās partnerības projekta vadītāja Lietuvā (Lietuva);
  • Ghislaine Boddington, projekta “body>data>space” radošā direktore (Apvienotā Karaliste);
  • Andrew McKenzie, skaņas un domas dizaineris (Apvienotā Karaliste);
  • Krista Burāne, Radošā apvienība “Nomadi”(Latvija).

Seminārā aicināti piedalīties dažādu mākslas nozaru, izglītības, labklājības un veselības sfēras profesionāļi, studenti, pasniedzēji, Kultūras ministrijas, Izglītības ministrijas, Labklājības ministrijas darbinieki.

Pēc semināra norisināsies paneļdiskusija “Mākslas integrācija sabiedrībai nozīmīgos procesos” un radošās darbnīcas pie starptautisko projektu vadītājiem.

Semināru rīko Radošā apvienība “Nomadi” un Britu padome Latvijā radošās darbības nedēļas radi!2013 un Teātra festivāla jauniem cilvēkiem “NoMadI” ietvaros.

Seminārs norisināsies pirmdien, 22.aprīlī, no plkst. 10:00 – 16:00 Latvijas Mākslas akadēmijas telpās (Kalpaka bulvārī 13, Rīgā).

Pieteikšanās dalībai seminārā un darbnīcās elektroniski: http://bit.ly/ZEJqZF

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Plašāka semināra programma pieejama: www.nomadi.lv, www.radilatvija.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV