Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Purvīša balvas 2013 sabiedrības balsojumā uzvar Harijs Brants

Easyget.lv, 15.04.2013. 15:46

Noslēdzoties Purvīša balvas 2013 izstādei, kļuvuši zināmi skatītāju balsojuma rezultāti, gan aizpildot balsojuma anketas Arsenālā, gan vērtējumu sniedzot elektroniski
Purvīša balvas 2013 sabiedrības balsojumā uzvar Harijs Brants

Noslēdzoties Purvīša balvas 2013 kandidātu darbu izstādei, kura no 16. februāra līdz 14. aprīlim bija apskatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls un kuru kopumā apmeklējuši vairāk nekā 7500 cilvēku, noskaidrojies arī, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Harijam Brantam par personālizstādi „Portreti”, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Šādu izvēli pauduši 446 jeb 37% Purvīša balvas izstādes apmeklētāju, kuri aizpildījuši balsojuma anketas Arsenālā, un 483 jeb 39,2% balsotāju portālā „Delfi.lv”.

Kopumā teju 2500 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no Purvīša balvas 2013 kandidātiem viņu skatījumā pienāktos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sadarbībā ar muzeja patronu SIA „Alfor” organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā. Izstāžu zālē Arsenāls savu viedokli par pašmāju mākslinieku veikumu izteica 1196 balsotāji, savukārt interneta balsojumā portālā „Delfi.lv” – 1231 balsotājs.

2.vietā pēc balsojuma LNMM izstāžu zālē Arsenāls ierindojies Ivars Drulle ar personālizstādi „Balstīts uz patiesiem notikumiem” (22%), bet 3. vietā – šā gada Purvīša balvas ieguvējs žūrijas skatījumā – Andris Eglītis ar personālizstādi „Zemes darbi” (21%).

Savukārt balsojumā elektroniski sabiedrība 2. vietu piešķīrusi Andrejam Grantam par personālizstādi „Fotogrāfijas 1980–2010” (13,3%), bet 3. vietu – Krišam Salmanim par izstādi „Uzticēšanās trauslums” un videodarbu „Garā diena” (16,1%). Abos balsojumos arī pārējiem Purvīša balvas kandidātiem – Miķelim Fišeram, Andrim Brežem un Gļebam Panteļejevam – bijuši savi atbalstītāji.

Ņemot vērā publikas lielo interesi un aktivitāti balsojuma laikā, izlozē noteikti arī divi laimīgie balsojuma dalībnieki, kuri ieguvuši LNMM abonementu. Turpmāk veselu gadu bez maksas muzeja organizētās izstādes varēs apmeklēt Dmitrijs Belousovs, kurš balsoja internetā, un Ilze Jansone, kura par savu favorītu nobalsoja izstāžu zālē Arsenāls.

Atgādinām, ka trešā Purvīša balva tika pasniegta15. februārī, un to ieguva mākslinieks Andris Eglītis par personālizstādi „Zemes darbi”, kas bija izstādīta Mūkusalas Mākslas salonā 2011. gadā un kur bija aplūkojami viņa glezniecības darbi un instalācijas.

Foto: Harija Branta personālizstāde „Portreti”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV