Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpils Universitātē sācies Ziemeļvalstu kino festivāls

Easyget.lv, 15.04.2013. 16:16

No 15. aprīļa Daugavpils Universitātē savu darbību uzsācis Ziemeļvalstu kino festivāls, piedāvājot zviedru, dāņu un norvēģu kinorežisoru filmas.

Līdz 26. aprīlim ikviens interesents Daugavpils Universitātes 310. auditorijā (Vienības ielā 13) tiek aicināts skatīties dažādas zviedru, dāņu un norvēģu kinorežisoru oriģinālfilmas ar tulkojumiem. Būs iespēja redzēt tādas filmas kā „Biļete turp uz Antibes”, „Vientiesis Simons”, “Melanholija”, „Palme”, „Apelsīnu meitene” u.c. Visas filmas ir bezmaksas.

Festivāla ietvaros no 16. līdz 30. aprīlim universitātes 3. stāva foajē (Vienības ielā 13) iespēja apskatīt arī zīmējumu izstādi "Karlsons Daugavpilī". Tajā aplūkojami darbi, ko konkursam ar tādu pašu nosaukumu zīmējuši Daugavpils pilsētas un novada pirmsskolas bērni un sākumskolas skolēni. Kopumā žūrijas vērtējumam tika iesniegti 473 darbi. Labāko darbu autori tiks apbalvoti Ziemeļvalstu kino festivāla noslēguma pasākumā, kas notiks sestdien, 20. aprīlī, plkst. 12.00 Daugavpils Universitātes 310. auditorijā (Vienības ielā 13). Pasākumā tiks apbalvoti arī pamatskolu skolēnu radošo darbu konkursa „Karlsons Daugavpilī” laureāti. Visu konkursu uzvarētāji saņems diplomus un balvas, kā arī varēs noskatīties zviedru animācijas filmu „Karlsons, kas dzīvo uz jumta” latviešu tulkojumā.

Ziemeļvalstu kino festivālu organizē Daugavpils Universitātes Komparatīvistikas institūts un Svešvalodu centrs, atbalsta Daugavpils Universitāte, universitātes Komparatīvistikas institūts, Zviedrijas Karalistes, Dānijas, Norvēģijas Karalistes vēstniecības Latvijā, Zviedru institūts, Dānijas kultūras institūts, Norvēģijas un Dānijas filmu institūti.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV